Türk Eğitim Vakfı(TEV) Balıkesir Şubesi’nin geleneksel hale getirdiği ve bu yıl 10.su yapılan kahvaltı programı Tuna Plaza’da gerçekleştirildi. TEV’in en önemli gelir kaynaklarından biri olan çelenk hizmetiyle kuruma en çok bağışta bulunan ilk 10 kişi ve firmaya sertifika verildi.

TEV Balıkesir Şube Başkanı Jale Bayraktar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen kahvaltı programına; Kahvaltıya AK Parti Milletvekilleri Adil Çelik, Mutlu Aydemir, Mustafa Canbey, Belgin Uygur, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Karesi Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz, TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, BAÜN Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, Demokrasi Üniversitesi Rektörü Bedriye Tunçsiper, BAÜN Tıp Fakültesi Psikoloji Ana  Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tunay Karlıdere, CHP İl Başkanı Serkan Sarı, İYİ Parti İl Başkanı Nedim Tuna, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Sivil toplum örgütü temsilcileri, Meslek Odası yöneticileri, TEV bağışçıları, Burs alan öğrenciler ile eğitim gönüllüleri katıldı.

“TÜRKİYE’NİN VAKFIYIZ”

Kahvaltı programının ilk konuşmasını yapan TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, TEV’in 50 yıllık bir kurum olduğunu ve bu zamana kadar 250 bin burs verdiklerini kaydetti. Yırcalı, “ Bizim Türk Eğitim Vakfımız yarım asırlık bir kurumdur. 1967 yılında kuruldu ve 52 yaşındayız. Yarım asrı geçen bu kuruluşumuz 250 bin civarında burs vermiş bulunmaktayız. Yarım asırda çeyrek milyonluk burs adedine ulaşmış bulunmaktayız. 2 bin civarında da yurtdışında eğitim gören arkadaşlara burs verdik. Bursları Türkiye’nin her bölgesine, iline, üniversitene yaymaya ve her gence bu imkânı sağlamaya çalışıyoruz.  Burs tercihlerimizi tamamen objektif bir şekilde yapılmakta ve bu şekilde devam etmektedir.  Türk Eğitim Vakfı’nın bir ayrıcalığı daha var; biz herhangi bir bölgenin, herhangi bir görüşün, herhangi bir ailenin ve herhangi bir kesimin vakfı değiliz. Biz Türkiye’nin eğitim vakfıyız” dedi.

AYDEMİR: SONUNA KADAR DESTEKLİYORUM

Eğitime yapılan yatırımın önemli olduğunu belirten AK Parti Balıkesir Milletvekili Mutlu Aydemir, “ Böyle güzel bir etkinlikte bir araya gelmek büyük şeref oldu. Eğitim önemli bir yatırım olduğunu inanlardayım. Sonuna kadar destekliyorum. Bende TEV’den burs aldım. Bu noktada o günden bu güne geleceğin desteklendiğini görmek çok güzel. Herhangi bir ayrım gözetmeksizin tüm Türkiye’ye yayılması geleceğe atılan adımdır.

KAFAOĞLU; TEV BAĞIŞ YAPMAYA DAVET EDİYORUM”

TEV’in Türkiye’de en güvenilir kurumların başında geldiğini belirten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ise yaptığı konuşmasında şunları kaydetti: “ Türk Eğitim Vakfı, Türkiye’de en çok burs veren ve en güvenilir kurumlarının başında geliyor. Kurumların güvenilir olması kurumların başındaki yöneticilerden kaynaklanıyor. Türk Eğitim Vakfı kuruluşundan bugüne gelen başkanlara baktığımızda ülkemizin yetiştirdiği değerli işadamları, katma değer üreten, ülkesine sahip çıkan, bayrağına sahip çıkan kişiler. Şu anda Yönetim Kurulu Başkanı, hemşerimiz, büyüğümüz bizi yurtdışında ve Türkiye’de başarıyla temsil eden Rona Yırcalı abimizi de kutluyorum. Vatandaşlarımızı da TEV’e bağış yapmaya davet ediyorum. Eğitime yatırım yapmayan ülkelerin geleceği olamaz. Başta tüm kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere yerel yönetimlerde bu tür vakıfları desteklemeli” dedi. Konuşmaların ardından TEV’in en önemli gelir kaynaklarından biri olan çelenk hizmetiyle kuruma en çok bağışta bulunan ilk 10 kişi ve firmaya sertifika verildi.

Yorumlar
Yorum Yazmak İçin Tıkla


Yorum yapın

ÖNEMLİ: Haberlere yapılan yorumlardan kesinlikle https://gazetekspres.com/ sorumlu tutulamaz. Küfür, hakaret veya ahlak dışı kelimeler içeren yorumların ip adresleri güvenlik açısından kayıt altına alınmaktadır. (IP ADRESİNİZ: 89.252.187.71)