Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

“EKMEKLE, RIZIKLA OYNAMAYIN”

Milliyetçi Hareket Partisi Ayvalık ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Sıray, son günlerde BASKİ’den işten çıkartılan işçilerle ilgili meclis toplantısında konuşma yaptı.

Milliyetçi Hareket Partisi Ayvalık

BASKİ’nin Ayvalık Şube Müdürlüğü’nden 11 işçinin işine son verildiğine dikkat çeken Sıray, “Ayvalık’ta şu anda benim bildiğim 11 arkadaşım işten çıkartıldı. Bu arkadaşlarımın hepsi görev verildiğinde 60 saat görev yapabilecek kapasite kişiler. Zaten ekonomik durum sıkıntılı, okullarda açılmak üzere, mümkünse bu arkadaşların rızıklarının verilmesini rica ediyorum” dedi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ağustos ayı ikinci oturumuna BASKİ’den işten çıkartılan personelin durumu damga vurdu. Milliyetçi Hareket Partisi Ayvalık ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Sıray, meclis kürsüsünden yaptığı konuşmayla BASKİ’nin Ayvalık Şube Müdürlüğü’nden 11 işçinin işine son verilmesini gündeme taşıdı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’a işten çıkartılan personelin durumunu bir kez daha gözden geçirmesi yönünde çağrıda bulunan Sıray, “Son günlerde BASKİ’den işten çıkartılan arkadaşlarımız var. Bunlarla ilgili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız göreve geldiğinde ziyarete gittiğimizde bize çok anlamlı konuşmalar yaptı. Kendisinin vicdanlı bir insan olduğuna inanıyoruz. Ben bu konunun gözden geçirilmesini istiyorum. Zaten ülkemizde birtakım sıkıntılar var artı okullar açılacak herkes ekonomik sıkıntılar içerisinde” dedi.

AYVALIK’TA 11 İŞÇİNİN GÖREVİNE SON VERİLDİ

İşten çıkartılan işçilerin ekmeğiyle oynanmaması gerektiğini ifade eden Sıray, “Ben Ayvalık Meclis üyesi olduğum için Ayvalık’ta şu anda benim bildiğim 11 arkadaşım işten çıkartıldı. Bu arkadaşlarımın hepsi görev verildiğinde 60 saat görev yapabilecek kapasitede arkadaşlardır. Bu konuda belediye başkanımız tekrardan bu konuyu gözden geçirmesini ve bu arkadaşlarımızı da mümkünse eğer rızıklarını, ekmeklerinin verilmesini rica ediyorum. BASKİ Genel Müdüründen işten çıkartılan arkadaşlarla ilgili bilgi alırsak sevinirim” dedi.

“SU PARA KAZANMA DEĞİL HİZMET İÇİN YAPILMALI”

BASKİ’nin su tarifelerine yaptığı zammında vatandaşı zor duruma düşüreceğini belirten MHP’li Meclis Üyesi Sıray, “ Biz seçildikten sonra kısa bir süre sonra suya yüzde 15 indirim yapılmıştı, bizde bunu takdirle karşılamıştık. Bugün ki toplantıda yaklaşık yüzde 60 zam yapıldı. Bu konuyu da anlayamadık. Halkımızın ödeyebileceği miktarlarda olmalı. Su para kazanma aracı değil de hizmet için yapılmalı”