Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ekipleri Muharrem ayı nedeniyle Asayiş Ekipler Amirliğinde aşure dağıttı.

Birlikteliğin, bereketin, yardımlaşmanın ve dayanışmanın günü olan Aşure günü için Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Ekipler Amirliğinde yapılan etkinliğe Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Kınay ve polis memurları katıldı. Programda aşure kazanının başına geçen Vali Yazıcı kendi elleriyle polislere aşure ikram etti.

EMNİYET MÜDÜRÜ ZEYBEK: “GELENEĞİMİZİ YAŞATTIK”

Aşure etkinliğinde konuşan Balıkesir İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Muharrem ayının İslam âlemi için önemine değinerek, “Aşure etkinliğimiz Asayiş Şube Müdürlüğümüz tarafından organize edildi. Hem polis memurlarımıza hem de vatandaşlarımıza aşure dağıtıyoruz. Bugünlere kadar gelen geleneğimizi ve âdetimizi paylaşma duygusu içerisinde her zaman canlı tuttuk ve bu geleneğimizi yaşattık. Aşure hayrımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

VALİ’DEN  BARIŞ VE KARDEŞLİK VURGUSU

İl Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlediği aşure hayrının anlamlı olduğunu söyleyen Vali Ersin Yazıcı, kutsal aylardan birinde olduğumuzu, Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü’nün polis memurları ve vatandaşlara aşure dağıtarak bu ayın hayrına katkıda bulunduğunu belirterek Müdür Zeybek ve Asayiş Şube ekiplerini kutladı. Yazıcı, “Toplumları ayakta tutan yaşattıkları örf, âdet, gelenek ve kültürleridir. Paylaşmak ve paylaşmayı öğretmek çok güzel bir olay. Muharrem ayı İslam ve insanlık tarihinde çok önemli olayların yaşandığı bir ay. Bu mübarek ayın bütün İslam dünyasına ve insanlığa barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyoruz” diye konuştu. Aşure ikramının ardından etkinlikte görev alan emniyet personelini tebrik eden Vali Ersin Yazıcı, halkın Muharrem ayını kutladı.