Karesi Kent Konseyi Engelli Meclisi ve Balıkesir Sakatlar Derneği üyelerinin ahşabı yakarak sanata dönüştürdüğü eserler, Balıkesir Valiliği Rıza Akdemir Sergi Salonunda görücüye çıktı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Karesi Kent Konseyi Engelli Meclisi ve Balıkesir Sakatlar Derneği üyelerinin yaklaşık 6 aydır sürdürdüğü ahşap yakma çalışmaları düzenlenen sergi ile sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Vali Ersin Yazıcı, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Kınay, Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Mürsel Sabancı, daire müdürleri, engelliler ve davetlilerin katıldığı sergi öncesi engelli sanatçılara ve hocalarına teşekkür belgesi takdim edildi.

ZEKİ USLU: “BİZE VERİLEN İMKÂNLARI SANATA DÖNÜŞTÜRDÜK”

Açılış konuşmasını yapan Karesi Kent Konseyi Engelli Meclisi üyesi ve Balıkesir Sakatlar Derneği Başkanı Zeki Uslu, toplumda ötekileştirilmemiş insanlar olarak yaşamak istediklerinden dolayı bu tür etkinlikleri yaparak kendilerini ifade etmeye çalıştıklarını söyledi. Uslu, “Biz dünyada hayata bir adım geride başlamış hayatın bir kesitinde bir ardım geriye düşmüş insanlarız ama toplumdaki yerimizi alabilmek için var gücümüzle gayret ediyoruz. Sizlerin de bizim bu gayretimize destek vermenizden dolayı onur duyuyoruz, keyif alıyoruz. İyi ki sizler bizleri anlar durumdasınız. Bizim sosyal hayata katılım için bir takım farkındalık çalışmalarımız var. Bu çalışmalarımız dernek ve karesi kent konseyi bünyesinde. Yerel yönetimlerin büyük desteği ile kapıdan hiç döndürülmediğimizden dolayı elimize her türlü imkân veriliyor. Bizde bu imkânlar ile sanat üretiyoruz, spor yapıyoruz ve sosyal hayatın içerisinde olmaya çalışıyoruz. Biz toplumda ötekileştirilmemiş insanlar olarak yaşamak istememizden dolayı bu etkinlikleri yaparak kendimizi ifade etmeye çalışıyoruz” dedi.

VALİ YAZICI: “BİR GÜN DEĞİL DAİMA GÖNLÜMÜZDE, AKLIMIZDASINIZ”
Sergi açılışında konuşan Vali Ersin Yazıcı ise, engellilerin de birer birey olduklarını hatırlatarak, onların da herkes gibi her konuda eşit olduğunu söyledi. Kamu kurum ve kuruluşlarının engellilerin yanında olduğunu ve sorunlarını çözme noktasında çalışıldığını belirten Ersin Yazıcı, “Bir gün değil her daim gönlümüzdesiniz, aklımızdasınız. Engelli kardeşlerimizin bizimle eşit olduğunu, biz ne yapabiliyorsak onların da aynı şeyleri yapabileceğine inananlardanım. Hem insan olarak hem bir kamu yöneticisi olarak bütün ilişkilerimizi engelli kardeşlerimiz ile bu düşünce üzerine kuruyorum. Biz hepimiz engelli adayıyız. Her an her şey ile karşılaşabiliriz. Ama engelli olmanın bir kesiklik olamaması gerekir. Duygusal ve sosyolojik anlamda bu kardeşlerimizin hepimiz ile aynı olduğunu, bir işi başarırken bir fark olmadığını hissettirmeye gayret ediyoruz. Engellilerin sorunları ile dertlenmeye gayret ediyoruz. Bu konuda iyi yolda olduğumuzu düşünüyorum. Tüm kamu kurum ve kuruluşları öncelikli olarak bu kardeşlerimizin isteklerini yerine getiriyor. Getirmekle de ödevli, görevli. Bu bir güne sığacak bir konu değil. Her daim gönlümüzdesiniz, her daim aklımızdasınız, unutmuyoruz. Şunun altını bir kez daha çizmek isterim ki bir farkımız yok, hepimiz insanız, eşitiz biz ne yapabiliyorsak onlar da yapabilir. Bunun milyonlarca örneği var. Cesaret veren başarı öyküleri var. Emeği geçenleri kutluyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Ersin Yazıcı, engelli kursiyer ve hocalara teşekkür belgelerini verdi. Protokolün serginin açılış kurdelesini kesmesi sonrası engelli kursiyerlerin elinde sanata dönüşen ahşap yakma eserler tek tek gezilerek incelendi. Sergideki eserler büyük beğeni topladı.

Yorumlar
Yorum Yazmak İçin Tıkla


Yorum yapın

ÖNEMLİ: Haberlere yapılan yorumlardan kesinlikle https://gazetekspres.com/ sorumlu tutulamaz. Küfür, hakaret veya ahlak dışı kelimeler içeren yorumların ip adresleri güvenlik açısından kayıt altına alınmaktadır. (IP ADRESİNİZ: 89.252.187.71)