Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

ERDEK’TE BALIK KATLİAMI YAPILDI

Avrupa-Afrika Zıpkınla Balık Avlama Şampiyonası’na ev sahipliği yapan Erdek’te hafta sonu balık katliamı gerçekleştirildi. Şampiyona öncesinde Türkiye’de birçok kente ev sahipliği yapması için yapılan girişimler, balıkların üreme dönemine zarar vereceğinden dolayı kabul görmezken Erdek teklifi şartsız koşulsuz kabul etti.

Avrupa-Afrika Zıpkınla Balık Avlama

Birçok uzman, gazeteci ve MHP Balıkesir Milletvekili Ekrem Gökay Yüksel’in mecliste yaptığı konuşmasında ‘Erdek’te balık katliamı yapmayın’ uyarılarına kulak asılmayınca Erdek’te yumurtlama döneminde bulunan balıklar spor adı altında zıpkınla katledildi. Erdek’te hafta sonu spor adıyla yumurtlama döneminde yer alan balıklar zıpkınla katledildi. Uluslararası Avrupa-Afrika Zıpkınla Balık Avlama Şampiyonası’na 19 ülkeden 150’e yakın sporcu hafta sonunda Erdek’te yumurtlama dönemindeki balıkları katlederek, balık neslinde büyük bir tahribata neden oldu. Şampiyona öncesinde Erdek’te düzenlenecek turnuvanın ekolojik sıkıntılarını Meclis kürsüsüne taşıyan MHP Balıkesir Milletvekili Ekrem Gökay Yüksel, turnuvanın ya açık denizde yapılmasını ya da balıkların yumurtlama döneminin sonrasına ertelenmesini teklif etmişti.

MHP’Lİ YÜKSEL MECLİS KÜRSÜSÜNDEN UYARMIŞTI

Yüksel, meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada konuyla ilgili şunları kaydetmişti: “Marmara Denizi’nin iyileşme sürecinde olduğu bu dönemde 31 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasındaki etkinliğin bir an önce durdurulmasını, ileri bir tarihe ertelenmesi, açık denizlerde gerçekleştirilmesi veya gıda olarak tüketilmeyen türler üzerinde yapılması hayati önem taşımaktadır. Müsilaj sorunuyla mücadele ederken, deniz ekosisteminin dengesini korumak adına yumurtlama dönemindeki balıkların spor amaçlı avlanmasının önüne geçilmesi adına gerekli müdahalelerin bir an önce yapılması gerekmektedir” dedi.

BALIKLARIN TAM YUMURTLAMA DÖNEMİ!

Konuyu Hürriyet Gazetesi’ndeki köşesine taşıyan Sefer Levent, “Balıkları Tüketen Yarışma” başlığıyla kaleme aldığı yazıda Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Mustafa Sarı’yla yaptığı görüşmeyi paylaştı. Levent’in konuyla ilgili sorusunu yanıtlayan Mustafa Sarı, “Şu an avlanan balıklar için üreme dönemi. Büyük balık avlıyorlar. Bunların tam yumurtlama dönemi. Sportif faaliyetler birinin canı, birinin keyfi olmamalı. Bu iş illa yapılacak deniliyorsa da üreme mevsiminin dışında bir dönemde uygun yerde yapılmalı. Bu tür etkinlikler bölgenin tanıtımı için önemli diyenler var. Keşke onlar zıpkın yerine fotoğraf makinesi tercih etseler.”