BESOB Başkanı Fehmi Erdem, Enflasyonla Topyekûn Mücadele kampanyasının piyasaları biraz hareketlendirdiğini belirtti. Esnafın söz konusu vatan olduğunda her türlü gayreti özveriyi ortaya koyduğunu ifade eden Erdem, “Vatanımıza, milletimize, devletimize, hükümetimize elimizden geldiğince sahip çıkacağız” dedi.

BESOB Başkanı Fehmi Erdem, ekonomik kriz nedeniyle başlatılan Enflasyonla Topyekûn Mücadele kampanyasının piyasalara etkisiyle ilgili açıklamada bulundu. Türkiye’nin ekonomik anlamda sıkıntılı bir dönemden geçtiğini ve bu kapsamda yapılan kampanyaya esnaf camiası olarak destek verdiklerini belirten Erdem, kampanyanın ise beklentileri tam olarak karşılamasa bile piyasaları hareketlendirdiğini söyledi. Erdem, “Bu süreci kriz olarak ifade ediliyorsa, bizim esnafımızın fiyatları kriz öncesindeki seviyede devam ediyor. Yüzde 30 enflasyon olduğunu ifade edersek, yüzde 30 zam yapılması gerekirken esnafımız zam yapmadı ve mevcut fiyatlarda hizmet vermekte. Esnafımızın bu süreçte ellerinden gelen gayreti ortaya koyduklarını gözlemliyoruz. Esnafımız, söz konusu vatan olunca iyi günde de kötü günde de elinden gelen gayreti gösteriyor. Vatanımıza, milletimize, devletimize, hükümetimize elimizden geldiğince sahip çıkacağız. Gereği neyse onu yapacağız. Bütün esnafımızın da bu düşüncede olduğunu biliyorum. Önümüzdeki günlerde daha iyiye daha güzele vesile olur. Bu kampanya belirli derecede amacına ulaştı. Tam istediğimiz şekliyle beklentilere cevap vermese de belirle düzeyde piyasalara hareketlilik getirdi” dedi.

YETKİLERİMİZ SINIRLI

Oda ve birliklerin en önemli sorunlarından birinin de sınırlı yetkilerinin bulunması olduğunu kaydeden BESOB Başkanı Fehmi Erdem, “Bizim asli görevimiz esnafı korumak kollamak. Bunun yanı sıra kurumumuz iyi çalışanı ödüllendirmeli, işini suiistimal edeni de cezalandırması gerekir. Ancak ne yazık ki biz orta yerde ricacı konumundaki sivil toplum örgütleriyiz. İyi çalışmayan, utanılacak iş yapan esnafa karşı esnaf teşkilatlarına yaptırım gücü verilmeli. Bu böyle olmadan ne odalarımızın ne birliklerimizin işlevleri biraz havada kalıyor. Bu konuyu halledemedik. İnşallah önümüzdeki dönemde bu konular gündeme geldikçe bizler de elimizden geldiğince katkı sunmaya çalışacağız. Ben odaların yetkilendirilmesi gerektiğini ve o zaman odaların işlevinin olacağını düşünüyorum. “