Adam sanki fabrikasının yönetim kurulu toplantısını yapıyor gibi STK toplantılarında protokol masasının ortasına kuruluyor. 5 bin 500 üyeli Ticaret Odası’nın başkanı ‘Rahmi oğlan’ ise sığıntı gibi kenarda oturuyor. Rahmi Kula’ya oy veren BTO üyeleri “Burası Rahmi’nin babasının çiftliği mi?” diye sormayacak mı?

ADAMA NEZAKETİ DİKSEN DURMAZ
İşte yıllardır anlatmaya çalıştığımız Faruk Kula gerçeği tam da bu. Adam çeyrek asırdır Ticaret Borsası Başkanı, senelerdir devlet erkanıyla içli dışlı ama protokol görgüsünden, adab-ı muaşeret kurallarından zerrece nasiplenememiş. Oğlanı Ticaret Odası Başkanı yaptı ya, kendisini tüm STK’ların üzerinde görüyor.

HALALCALI YOĞURTÇULAR GİBİ…
Fotoğrafta görüyorsunuz. Faruk Bey masanın ortasına Halalcalı yoğurtçular gibi yayılmış, yanına da rakı-balık arkadaşı BSO Başkanı Hasan Eğinlioğlu’nu oturtmuş 5 bin 500 üyeli BTO Başkanı Rahmi Kula da ‘Süt oğlan’ gibi kenara iliştirilmiş. Şimdi BTO üyeleri demeyecek mi “Burası Rahmi’nin babasının çiftliği mi?” diye.

Balıkesir’deki il ilçe STK’ları, Ankara’daki Türkiye Ekonomi Şurası’nda görüşülecek konular hakkında istişare toplantısı düzenledi. Teamüllere göre böyle bir toplantının baş protokolünde Balıkesir Ticaret Odası Başkanının oturması gerekir. Çünkü 5 bin 500 üyeli BTO, şehrin en büyük sivil toplum kuruluşu. 100-150 üyeli Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, egosunu tatmin etmek için protokol masasının merkezine oturarak hem BTO Başkanı olan kendi oğlunu hem de onun temsil ettiği Ticaret Odası üyelerini eziyor.