Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Filistin Ramallah ve Beytullahim Belediyesinin de ortak ödül aldığı programda, Türkiye’den 15 Temmuz teması üzerine ödül aldı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu Fransa’nın Strasburg kentinde Strasburg Avrupa Konsey binasında gerçekleşen ödül töreninde Altıeylül Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı 15 Temmuz Şehitler ve Ömer Halisdemir Anıtı dolayısıyla Uluslararası İdeal Kent ödülünü aldı.

Filistin Ramallah ve Beytullahim Belediyesinin de ortak ödül aldığı programda, Türkiye’den 15 Temmuz teması üzerine ödül alan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu,  Avrupa Konseyinde 15 Temmuz’u anlattı, ödülünü Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Genel Sekreteri Andreas Kiefer’ın elinden aldı.

“ANIT BİZİM İÇİN ÖNEMLİ” 

Başkan Zekai Kafaoğlu ödül töreninde yaptığı konuşmada “15 Temmuz ikinci bir Çanakkale ve Kurtuluş Savaşıydı. 250 kahramanımızın anısına yaptığımız ve tamamının isminin olduğu anıt içerisinde Türk Bayrağımızın içindeki hilali ve yıldızının yer aldığı 1500 m2’lik zemine yerleştirildi. Anıt içerisine ‘Bir hilal uğruna ya rab ne güneşler batıyor’ ibaresini yazdırdık. Burada 24 saat sala veriliyor. Gelecek nesillere bu tarihi unutturmamak için çok anlamlı anıt.  Ülkelerin ve şehirlerin unutulmaz tarihleri vardır. 15 Temmuz’u da gelecek nesillere aktarabilmek için 15 Temmuz Şehitler ve Ömer Halisdemir Anıtı da bizim için önemli. Balıkesir’e gelen tüm ziyaretçiler anıtı geziyor, o anı ve o geceyi unutmuyor, Türkiye’nin geleceğine ve bekasına sahip çıkıyor.  Bize bu ödülü layık gören konsey üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar
Yorum Yazmak İçin Tıkla


Yorum yapın

ÖNEMLİ: Haberlere yapılan yorumlardan kesinlikle https://gazetekspres.com/ sorumlu tutulamaz. Küfür, hakaret veya ahlak dışı kelimeler içeren yorumların ip adresleri güvenlik açısından kayıt altına alınmaktadır. (IP ADRESİNİZ: 89.252.187.71)