CHP’de İl Başkanlığı yarışı, Taht Oyunları’nın 9. sezonu gibi..

 

GAME OF THRONES

Dostlar düşman oluyor, düşmanlar ittifak kuruyor. Ender Biçki ve Serkan Sarı arasında iki yıl önceki kongrenin rövanşı öncesi, Karesi ve Altıeylül sancaklarında Biçki’nin bayrağı dalgalanıyor. Sarı’nın umudu Körfez’de ama belediye başkanları renk vermiyor. Vekiller ise rüzgara göre tavır alacak gibi

ENDER BİÇKİ AĞIRLIĞI

Çatışmanın ilk raundu, Altıeylül’de yaşandı. Mevcut İl Başkanı Serkan Sarı, kongre sürecinde Hakan Şehirli’yi destekledi, Ender Biçki ise ağırlığını Zekiye Uçar’dan yana kullandı. Delege seçimlerinde Zekiye Uçar, öne çıkan isim oldu.

 

DİLEK YALÇIN EZDİ GEÇTİ

 

Karesi’de işler daha karışık. Önceki seçimde Biçki’nin desteklediği Onur Ayan’a karşı, Serkan Sarı’yla hareket eden Dilek Yalçın, bu süreçte arasının bozulduğu Serkan Sarı’ya karşı bu kez Biçki ile birlikte hareket ediyor. Yalçın, delege seçimlerinde Karesi’yi adeta silip süpürdü.

 

ONLAR NE YAPACAK?

 

Serkan Sarı’nın şu anda ümidi Edremit, Burhaniye, Erdek gibi belediyeli ilçelerde. Ama görünen o ki, belediye başkanlarından da beklediği desteği alamıyor. Önceki kongrede Ender Biçki’yi destekleyen Milletvekili Ahmet Akın sessiz. Fikret Şahin ve Ensar Aytekin ise ilçe kongrelerinin sonucunu bekliyor.