“Sıfır Atık” kapsamında gerçekleştirilen “Gazete Kağıdından Sepet Örme” etkinliği akademide yer alan öğretmenlerimiz tarafından büyük ilgi gördü.
Programın başında Olgunlaşma Enstitü Müdürü Süreyya Eray tarafından öğretmenlerimize enstitülerin faaliyet alanları ile ilgili bilgiler verildi. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı yaygın eğitim kurumu olan enstitülerin geçmişten el alarak geleceğe köklü izler bırakmak misyonuyla faaliyetlerini sürdürdüğü belirtildi.
Enstitü Müdürü Süreyya Eray: Sahip olduğumuz zanaatleri yaşatmak özellikle günümüzde de beğeni kazanacak geleneksel ürünlerin tasarımını yapıp üretmek yaygınlaştırmak ve yaşatmak toplumsal zenginliğimiz için çok değerlidir. Bunun yanı sıra Bakanlığımız koordinesinde yürüttüğümüz sıfır atık projesi de sağlıklı ve yaşanabilir bir gelecek için çok önem verdiğiniz bir alanı oluşturmaktadır. Burada, etrafınızda gördüğünüz birçok şey yumurta kabuklarından, kartonlardan, gazetelerden vb. geri dönüştürülmüş ürünler. Böyle bir projenin içerisine dahil olduğunuz için tüm katılımcılara teşekkür ederim.” sözleriyle memnuniyetini dile getirdi.
Şehir ve Kültür Akademisi Koordinatörü Rahmi Kula Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Hilal Şen: Bugün öğretmenlerimizle gazete kağıdından sepet örmeyi öğrendik. Usta öğreticilerimiz özveriyle bizlere bu konuyu açıkladı, öğretti. Atık olarak gördüğümüz şeylerin nasıl da canlanarak güzelleştiğine şahit olduk. Enstitü’nün içerisinde sergilenen eserlerin yapım aşamalarını dinledik. Hepsi birbirinden kıymetli öğretmen ve öğreticilerimiz akademimize yakışır bir etkinlik gerçekleştirmemizi sağladı. Elimizden geldiğince sepetler yaptık ve bu etkinliklerin okullarda da uygulanması ile ilgili değerli müdürümüz Süreyya Eray’dan söz aldık. Çok keyifli ve faydalı bir etkinlikti.” dedi.
Faaliyette yer alan öğretmenler, Balıkesir Olgunlaşma Enstitüsü’nün kapılarının herkese açık olduğunu ve böylesine keyifli etkinlikte yer almaktan çok mutlu olduklarını ifade ettiler.