Altıeylül ilçesindeki Gündoğan Mahallesinde önceki gece silahlı saldırıya uğrayan Mehmet Canlı (40) isimli şahıs olay yerinde öldü.  Olayın ardından kaçan silahlı saldırganın polis tarafından yakalandığı, sevk edildiği adli mercilerce tutuklandığı bildirildi.

NAMUS CİNAYETİ KAN DAVASINA DÖNÜŞTÜ

İddiaya göre, yine yaklaşık 7 ay önce Gündoğan Mahallesinde yaşanan olayda Ahmet Şentosun isimli şahıs Mehmet Canlı’nın kardeşi Ferdi Canlı’nın eşini kaçırdı. Ferdi Canlı Şentosun’u yakalayıp öldürdü, tutuklanarak cezaevine konuldu. Bu olayla alakalı olarak Şentosun’un yakınları Ferdi Canlı’nın ağabeyi olan Mehmet Canlı’nın peşine düştü. Mehmet Canlı 9 Ekim gecesi Gündoğan Mahallesi’nde aracına bindiği sırada yanında eşi ve çocuğu olduğu halde silahlı saldırıya uğradı. Canlı olay yerinde hayatını kaybetti.

POLİS ŞÜPHELİYİ YAKALADI

Cinayet olayının ardından alarma geçen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri ve Yunus Timleri silahlı saldırı olayının faili olarak aranan Ahmet Şentosun’un akrabası olduğu öğrenilen Umut Vermen (25) isimli şüpheliyi kısa sürede yakaladı. Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube’deki sorgulamasının ardından adli makamlara teslim edilen Umut Vermen tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yaşanan olay  Gündoğan Mahallesinde büyük bir huzursuzluğa yol açarken cinayetle ilgili tahkikatın ise sürdüğü bildirildi.