BEST (Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesisleri) A.Ş., İstanbul’da düzenlenen “Türkiye-Afrika II. Ekonomi ve İş Forumu”ndaki standıyla ilgi odağı oldu. Hem Balıkesir’imiz hem ülkemizin gurur kaynağı trafo devi BEST A.Ş., forumda Afrika pazarının gözdesi oldu.

YIRCALI AĞIRLADI
Bir Yırcalı Holding kuruluşu olan BEST – Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesisleri A.Ş’ nin de sponsoru olduğu, Ticaret Bakanlığının ev sahipliğinde ve DEİK’in organizasyonunda düzenlenen “Türkiye-Afrika II. Ekonomi ve İş Forumu”, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirildi. Yırcalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, ekonomi ve iş forumunda Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile beraber Afrikalı iş adamlarını ağırladı.

Afrika ile ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi stratejisi kapsamında Afrika’daki siyasi liderler ve üst düzey karar vericiler ile önemli portföy yöneticileri ve iş insanlarının bir araya geldiği foruma 30’un üzerinde Afrika ülkesinden 3 bin civarında iş adamı katıldı. BEST A.Ş açısından hedef bölge konumunda olan Afrika kıtasıyla ilgili organizasyonda, gerek transformatör gerekse enerji taahhüdü alanındaki BEST standı katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Stantta şirketin tanıtım ve referans çalışmaları, birçok alandaki bilgi ve tecrübeleri ziyaretçiler ile paylaşıldı.

Gün boyu süren panellerde katılımcılar Afrika’daki başarı hikayelerini anlatırken BEST – Betaş Elektrik Taahhüt ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Serdar Ünsal da bir sunum gerçekleştirdi. Ünsal, BEST A.Ş.’nin tamamlanan ve planlanan yatırım ve projeleri hakkında bilgiler paylaştı.

KARA KITAYA YENİ YATIRIMLAR ELE ALINDI

Türkiye-Afrika II. Ekonomi ve İş Forumu’nda; tarım, gıda, makine-teçhizat, elektrik-elektronik ve inşaat-taahhüt sektörleri gibi birçok alanda geniş kitleler fikir alışverişinde bulunurken, mevcut ticaret hacimlerinin artırılmasına yönelik yol haritaları oluşturmaya çalıştılar. Özellikle Devlet delegasyonları ve özel şirketler arasında Afrika’da hayata geçirilecek projeler konusunda özel toplantılar organize edilirken, özel sektör yatırımlarının önünün açılması için çalışmalar yapıldı.

AFRİKA PAZARINA BEST DAMGASI

Forumda, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TİM- Türkiye İhracatçılar Meclis Başkanı İsmail Gülle, Afrika Ülkeleri Bakan ve Bakanlık yetkilileri ile Afrikalı iş adamları BEST A.Ş. standına ziyaretlerde bulunarak takdirle bahsettikleri şirketin başarısının devamı konusundaki olumlu görüş ve iyi dileklerini ilettiler.