Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum hafta sonu Balıkesir ziyareti kapsamında Sındırgı ilçesinde toplu açılış törenine katılmış Sındırgı ilçesine müjdeli haberleri vermişti. 668 Konutluk 2. Etap TOKİ, Belediye Hizmet Binası, Kent Meydanı ve Kapalı Otopark gibi şehirleşmeye yönelik hizmetlerin açılışını yapan bakan Kurum tören sonrasında Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ı makamında ziyaret etti.

Sındırgı’nın ilk engelsiz binası olan Sındırgı Belediyesi Hizmet Binasını gezen bakan Kurum ve beraberindeki heyet başkan Yavaş tarafından verilen 5 yıllık faaliyet ve yapılması gereken projeler brifingini dinledi. Başkan Yavaş hizmet sunumunun yanında kısa sürede büyük başarıya ulaşan Hanımeli Çarşısı ve Akpınar Yaşam Merkezinde üretilen ürünler hakkında bilgi verdi.

Sındırgı Belediyesi Akpınar Yaşam Merkezi Bakandan Tam Not Aldı

İlçedeki bayanları istihdama kazandırmak, turizme yönelik yöresel ürünlerin ön plana çıkarılmasını sağlamak ve el becerilerinin arttırılmasına yönelik oluşturulan Hanımeli Çarşısı ve Akpınar Yaşam Merkezi Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da ilgisini çekti. Özellikle “ Sıfır Atık “ projesine destek veren Gazete Dokuma atölyesi ile atık gazete ve plastikleri değerlendiren bayanların ürettikleri ürünler bakan Kurum’dan tam not aldı. Bakan Kurum başkan Yavaş’ı ve Sındırgı’ lı bayanları projelerinden dolayı tebrik ederek, ürünlerin bakanlık bünyesinde de değerlendirilmesi talimatını verdi. Bakan Kurum açılış konuşmasında doğal taşlar ve doğal malzemeler kullanılarak inşa edilen Kent Meydanı ve Belediye Hizmet Binasından da övgüyle bahsetmişti. Sındırgı Belediyesi hayata geçirdiği projelerde doğal malzemelerin kullanılmasına büyük önem verdiği gibi yaklaşık 5 yıldan beri plastik poşet kullanımını kaldırarak belediye bünyesinde dikilen bez çantaları kullanmak. İki yıldan bu yana da Sındırgı Belediyesi Akpınar Yaşam Merkezinde Sıfır Atık projesi göz önünde bulundurularak hiçbir malzeme israf edilmiyor, tamamen yerel ve doğal ürünler tercih ediliyor. Gazete kâğıtları, plastik şişeler, atık kumaşlar birer sanat eserine dönüştürülerek yeniden kullanıma kazandırılıyor. Atık gazete kâğıtlarından oluşturulan sepetler ve hediyelik ürünler Balıkesir genelinde ve bazı bakanlıklarda hediyelik sepeti olarak da rağbet görüyor.

İŞLEYİŞ KONUSUNDA BİLGİLER VERDİ

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş “ Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’u ilçemizde coşkulu bir şekilde ağırladık. Yağmura rağmen muhteşem bir katılım ile toplu açılış törenimizi gerçekleştirdik. Sındırgı Doğal bir Şehir… Bu sebeple doğal ürünlere önem veriyoruz. Açılışını gerçekleştirdiğimiz meydanımızda ve belediye binamızda da doğal malzemeleri ve yöresel değerleri kullanmaya özen gösterdik. Sındırgı Belediyesi olarak plastik poşet ve ürünlerinin kullanımını ortadan kaldırmıştık. Beş yıldan beri kendi atölyemizde dikilen bez çantalarımızı kullanıyoruz. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüz geri dönüşüm konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Yanı sıra Akpınar Yaşam Merkezimiz atölyelerinde de bayanlarımız Sıfır Atık bilinciyle üretim gerçekleştiriyor. Bizler de hediyelik olarak kullandığımız gibi her alanda tanımını gerçekleştiriyoruz. Atık ürünler yeniden şekillenerek hem doğaya zarar vermiyor, hem de bayanlarımızın ekonomisine katkı sağlıyor. Bakanımıza da Yaşam Merkezinin işleyici ve projeleri hakkında bilgi verdik. Sağ olsunlar destek olacaklarını belirterek bayanlarımıza teşekkürlerini iletti. Kendilerine ziyaretleri için teşekkür ediyorum. “ sözlerine yer verdi.

Yorumlar
Yorum Yazmak İçin Tıkla


Yorum yapın

ÖNEMLİ: Haberlere yapılan yorumlardan kesinlikle https://gazetekspres.com/ sorumlu tutulamaz. Küfür, hakaret veya ahlak dışı kelimeler içeren yorumların ip adresleri güvenlik açısından kayıt altına alınmaktadır. (IP ADRESİNİZ: 89.252.187.71)