Siyasetini; hizipçilik, kavga, gambazlama ve saman altından su yürütme üzerine kurduğu görülen AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan, sonunda 5 vekili ve Genel Merkezi de canından bezdirdi. Hasan Demiraslan siyasette artık uzatmaları oynuyor!

ADI ‘DOSYACI HASAN’A ÇIKTI
Hasan Demiraslan, AK Parti İl Başkanlığı koltuğuna oturduğu 2016 yılından bu yana Balıkesir’de kavgalar bitmiyor. Adı Genel Merkez’de ‘Dosyacı Hasan’a çıkan Demiraslan, sürekli partideki isimleri ve seçilmişleri şikayet etmesiyle nam saldı. Önce Edip Uğur ve Yücel Yılmaz, sonra da Zekai Kafaoğlu ile ilgili sürekli şikayet mekanizması çalıştıran Hasan Demiraslan, hep kavgaların fitilini ateşleyen isim oldu.

BALIKESİR’E NEŞTER VURULABİLİR
16 yıllık AK Parti tarihinde Balıkesir en kaotik günlerini yaşıyor. Dedikodular, trol hesaplar, iftiralar aldı başını gidiyor. Bütün bunların odak noktası ise AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan. Artık AK Parti’nin 5 Balıkesir vekili de, Büyükşehir Belediye Başkanı da, güçlü ilçe belediye başkanları da Demiraslan’dan yaka silker hale geldi. AK Parti Genel Merkezi de durumdan rahatsız, Balıkesir’e her an neşter vurabilir.

Uyarıları dikkate almadı!
AK Parti Genel Merkezi, daha önce Demiraslan’ı kavgaya bulaşmaması ve teşkilata sağduyu telkin etmesi konusunda net bir şekilde uyardı. Ancak ilk günden beri kafasında Büyükşehir adaylığı olan Demiraslan, kamuoyu önünde ‘Biriz, bütünüz’ mesajı verirken, perde arkasından kavgayı körüklemeyi sürdürdü.

Kayyum iftirası son damla oldu
Geçtiğimiz Cuma gecesi Balıkesir, Zekai Kafaoğlu’nun görevden alındığı, Vali Ersin Yazıcı’nın Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum olarak atandığı dedikodusuyla çalkalandı. Partililer iddianın kaynağını İl Başkanı Hasan Demiraslan olarak gösterdi. Hatta konu gece yarısı bazı AK Parti milletvekillerine ve Vali Ersin Yazıcı’ya da aktarıldı.

GENEL MERKEZ TEDİRGİN
İşte aslı olmayan bu iftira, AK Parti Genel Merkezi’nde de seçimler öncesinde tedirginlik yarattı. Çünkü Demiraslan koltuğa oturduğu günden beri Balıkesir’de kaos bitmiyor. Büyükşehir adayının bu hafta açıklanması beklenirken, aday kim olursa olsun Demiraslan’la seçime girilmeyeceği konuşuluyor.