2017 yılında yakalandığı meme kanseriyle mücadele kapsamında sanatla uğraşmaya başlayan Dilek Karakoç Karagöz, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla kişisel sergisini açtı.

Atatürk Parkı Yüzme Havuzu Yanı Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen sergiye sanatseverlerde ilgi gösterdi. Kanserle mücadele kapsamında sanatsal terapiye başvurduğunu kaydeden Dilek Karakoç Karagöz, “Balıkesir’in Bandırma ilçesinde ikamet ediyorum. Orada doğdum, büyüdüm. 2017 yılında meme kanseri oldum. Bu sebepten dolayı tedavim süresince hem hayata tutunmak, hem de kafamı boşaltmak adına sanat terapisiyle tanıştım. Bu terapi ciddi anlamda beni sarmaladı. Hem kafamı boşalttım, hem rahatladım, işime devam ettim. Bir hobi olarak gelişti ama artık tamamen sanata dönüştü.  Geçen sene ilk karma sergimi açtım. Şimdi de Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle bu sergiyi açtık. Sergimde parmaklarımızla yaptığımız eserler yer alıyor. Bir çoğunu dokunarak, hissederek yaptık. Aralarında fırça resimleri de var ama genelde parmak resimleri mevcut” dedi.

KIZININ SAÇLARIYLA TABLO YAPTI

Yaptığı eserler arasında en özelinin kızının saçlarıyla yaptığı bir tablo olduğunu belirten Karagöz, “ Kanser tedavim süresince kendimi meşgul etmek için başladığım sanat terapisinde işin açıkçası meme kanserine farkındalık yaratmak adına bazı çalışmalar yapmak istedim. Bir eserimde ağaç yaptık ve dökülen yapraklar yerine de saç kullandık. Bu saçlar kızıma ait. Tedavim süresince eşimle birlikte bana çok destek oldular”