Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

HAYIRSEVER ÇETİN AİLESİNİN GURUR GÜNÜ

Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Çetin’ın, merhum annesi Fatma Çetin ile babası Mehmet Çetin’in adına yaptıracağı Balıkesir Üniversitesi Hastanesi 64 yatak kapasiteli ek hizmet binasının temel atma töreni düzenlenen programla gerçekleştirildi.

Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı

Programa; Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Ak Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, MHP Balıkesir Milletvekili Ekrem Gökay Yüksel, DP İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş, Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mehmet Aydemir, MHP Balıkesir İl Başkanı Niyazi Tunç, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Balıkesir İl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Çetin yanı sıra sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

ÇETİN: “ŞEHRE KATKI SAĞLAMAK İSTEDİK”

Balıkesir Üniversitesi hastanesi 64 yatak kapasiteli ek hizmet binasının projesinin hayata geçirecek olmalarından dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden iş insanı Mehmet Çetin, “Zaman çok hızlı akıp geçiyor, 20 yıl önce Balıkesir Üniversitesi’nden tıp fakültesi kurulacak denildiğinde herkese hayal gibi geliyordu. Onca çevremiz büyüyor, hemşerilerimizin sağlık ihtiyaçları gün geçtikçe artıyor. Bugün burada olmamıza neden olan Tıp Fakültesi Hastanesi’ne destek sağlayacak ek hastane hizmet binasının yapılmasına sebep olan hikâyeye baktığımızda ilk başlangıçta sağlık ocağı yapmayı düşünüyordum. Ancak daha sonra eş dost akrabaların tavsiyesi üzerine üniversite hastanesine yapılacak ek bina desteğiyle hastane kapasitesi arttırarak Balıkesirli hemşerilerimizin ihtiyacını görmek adına sabahın erkan saatlerinde şehir dışına gitmek zorunluluğunu kaldırmaya katkı sağlamak istedim. Bugün temelini atacağımız hastane binasını yaparken amaç sadece anne ve babamın isimlerini vermek değildi doğduğum büyüdüğüm ekmek yediğim, ekmek verdiğim Kuva-yi Milliye şehrine kalıcı bir fayda sağlamayı amaçladım. Bugün annemin rahmetli oluşunun 10.yılı olma sebebiyle üzüntünün yanı sıra buruk bir sevinci de yaşıyorum. Yücel Oğurlu’ya teşekkür ediyorum. Bu projeyi üniversiteye kazandırmayı ilk sunduğumuzda heyecanla yaklaşarak en kısa sürede başlaması için tüm aşamaları sıkı sıkıya takip etti” dedi.

OĞURLU: “BU YARDIM KRİTİK BİR EŞİĞİ TEMSİL EDİYOR”

İş insanı Mehmet Çetin’e yaptığı katkılardan dolayı teşekkür eden Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, ““Üniversitemiz açısından bu kritik bir aşama. Bu çapta büyük bağış üniversitemize ilk defa yapılıyor. Üniversite hastanemiz Mehmet Çetin’in beyin borsa üzerinden değil şahsi katkısıyla yaptığı bu değerli destek üniversitemiz ve Balıkesir açısından kritik bir eşiği temsil ediyor. Çünkü bu eşik birçok hayırseverin üniversitemize kanalize olmasına neden olacaktır. Bugün burada inşaatına başlayacağımız ek bina 64 yataklı olacak. Üniversitemizdeki yatak kapasitesini göz önünde bulundurursak 64 yatak çok büyük bir katkı. 124 yataklı ek hastane inşaatı devam ediyor. İnşallah bunları tamamlandığında şehrimize yakışan bir üniversite hastanesi olacaktır. Araştırma hastaneleri diğer hastaneler gibi görülmemeli. İleri tetkiklerin yapıldığı, üretim yapılan yerler olarak görülmeli. Hayırsever iş insanımız Mehmet Çetin’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

AKIN: “BU TARZ YARDIMLARIN ARTMASINI BEKLİYORUZ”

Kentin ihtiyacını karşılayan bu tarz yardımların artması dileğinde bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın: “Böyle bir ihtiyaca öncülük ettiği için hayırsever iş adamı Mehmet Çetin başkanımıza saygılarımı, sevgilerimi ve teşekkürlerimi iletiyorum. Sağ olsun, var olsun. Üniversite hastanemizin buna ihtiyacı var hatta daha da büyümeye ihtiyacı var.  Balıkesir genelinde hastane yatırımlarının artmasına gerek var. Bizde bunu görüyoruz ve bu konuyla ilgili olan çalışmaları destekliyoruz. Bu tarz yardımların artmasını bekliyoruz” dedi.

YÜKSEL: “MEHMET ÇETİN’E ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”

Programda katılan isimlerden biri olan MHP Balıkesir Milletvekili Ekrem Gökay Yüksel: “Üniversitemize yönelik çok güzel yatırıma şahitlik etmekten dolayı çok mutluyuz. Artan maliyetlerden dolayı gövdesini taşın altına koyan Mehmet Çetin beye şükranlarımı sunuyorum” dedi.

SARI: HERKESE ÖRNEK OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Projenin herkese örnek olacağını belirten CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı: “Mehmet Çetin’i çok teşekkür ediyoruz, bölgemize ihtiyacı olan yatırımlara öncülük etmesi, aile büyüklerinin de bu güzel projeye destek olması da bu anlamda çok kıymetli. Balıkesir’de hep birlikte yaşıyoruz. Bu projenin de herkese örnek olacağını düşünüyorum” dedi.

OK: “DEVLET- MİLLET KAYNAŞMASINI BİRLİKTE YAŞIYORUZ”

Balıkesir’e yaptığı katkılardan dolayı Mehmet Çetin’e teşekkür eden AK Parti Milletvekili İsmail Ok, “Çok anlamlı bir gün. Balıkesir’in tüm renkleri burada. Bu heyecanı bizlere yaşatan başta hayırsever iş insanı Mehmet Çetin abimize teşekkür ediyorum. Balıkesir için anlamlı, örnek devlet- millet kaynaşmasını birlikte yaşıyoruz. Çetin ailesi benim akrabam. Birlikte büyüdük. Böyle bir ailenin Balıkesir Üniversitesine yaptığı bu katkı için teşekkür ediyorum” dedi

VALİ USTAOĞLU: “ÇETİN AİLESİ BALIKESİR’E ÇOK CİDDİ KATKISI OLAN BİR AİLE”

Balıkesir için önemli bir yatırıma şahitlik ettiklerini ifade eden Vali İsmail Ustaoğlu, “Çok anlamlı bir hizmet yolunda temel atma töreni için bir aradayız. Çetin ailesi Balıkesir’in üretimine, istihdamına çok ciddi katkısı olan bir aile. 64 yataklı bu hastane binası Balıkesir’de hasta olan yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımızın şifa bulacağı çok önemli bir kurum olarak sağlık alanında hizmet verecek. Hayırsever iş insanlarının yapacağı katkıları Balıkesir için çok önemli. İnancımızda kültürümüzde hayır ve hasenatın çok yeri var” dedi.