DSP Büyükşehir Adayı Tamer Kanber, İsmail Ok’a sordu

HDP’NiN 4.3 OYU NEREDE?

24 Haziran seçimlerinde HDP’nin Balıkesir’de 4.3 oy aldığını hatırlatan DSP’li Tamer Kanber “31 Mart yerel seçim anketlerinde bu oyun eridiği görülüyor. İsmail Ok ‘HDP ile ittifak yapmadım’ diyor, peki bu oylar nerede?” diye sordu

HDP İLE GİZLİ ANLAŞMA VAR

DSP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tamer Kanber, geçtiğimiz gün gündeme taşıdığı “Millet İttifakı Adayı İsmail Ok seçimi kazanırsa HDP’ye bir genel sekreter yardımcılığı ve üç daire başkanlığı verileceği” sözleri ülke genelinde büyük yankı getirdi. A Haber canlı yayınına bağlanan Kanber, HDP ile Millet İttifa- kı’nın gizli anlaşma yaptığı iddiasını yineledi.

O BELEDİYEYİ KAFASINA YIKARLAR

Kanber “Mühendis kimliğimle hesap yaptım. 4.3 olan HDP oylarının nerede olduğunu çok merak ediyorum. Çünkü İsmail Ok’un ekibinin paylaştığı anketlerde diğer partiler sadece % 1.1 olarak görülüyor. HDP ile ittifak yapmıyorlarsa bu aradaki oylar kime gidecek?” dedi. Kendisine küfür eden Ok’a dava açacağını söyleyen Kanber “Balıkesir ayaklandı. O belediyeyi kafasına yıkarlar” dedi.


HDP’YLE KİRLİ PAZARLIK ÜLKE GÜNDEMİNİ SARSTI

DSP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tamer Kanber, geçtiğimiz gün gündeme taşıdığı “Millet İttifakı Adayı İsmail Ok seçimi kazanırsa HDP’ye bir genel sekreter yardımcılığı ve üç daire başkanlığı verileceği” sözleri ülke genelinde büyük yankı getirdi.

Haber programlarında yayınlanan konuyla ilgili konuşan DSP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tamer Kanber, İsmail Ok’un ‘Veledi zina’ sözlerine de “İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’de bir kadın ve anne, bu sözü nasıl tasvip ediyor” dedi. Kanber, “ Kuva-yi Milliye’nin başkenti Balıkesir’de hiç de iyi şeyler olmuyor. Edremit’te başlayan ‘Oylar Kürdistan’a denildikten sonra ona sahip çıkan bir aday, gerçi görevden alınıyor ama sonrasında baskılara dayanılamayıp tekrar aday gösteriliyor. Bunu kanatları altına alan bir büyükşehir belediye başkan adayı var. Erdek’te buna keza. İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasıyla iki tane PKK sempatizanın yine bu listelerde olması, ardından HDP’nin büyükşehir belediye başkan adayının İstanbul’dan tek tek evlere mektup gönderilip bu ittifaka oy verilmesi yönünde çağrısı var kendisi aday olduğu halde. Mühendis kimliğimle 4,3 olan HDP oylarının nerede olduğunu çok merak ettim. Anketlerde diğer partiler 1.1 olarak görülüyordu. Bunun cevabını CHP içerisindeki Atatürkçü, laik, cumhuriyetçi ve milliyetçi arkadaşlar getirdiler ve yapılan bir ittifak var. Büyükşehir şemasında 4 tane genel sekreter yardımcılığı var ikisi İYİ Parti’nin, biri CHP’nin birisi de HDP olarak. Onun dışında Kent Estetiği Daire Başkanlığı, Körfez Koordinasyon Daire Başkanlığı, Güney Marmara Daire Başkanlığı var. Bunun içerisinde park bahçelerden mezarlığa kadar her şey var. Bütün Körfez örgütlenmeye hazır şekilde. 600 tane Balıkesir çocuğu hemen kapıya konulacak. Kendi sempatizanlarını işe yerleştirecekler. Böyle bir pazarlık var. Ben bunu söyledikten sonra Büyükşehir Belediye Başkan Adayı veledi zina, bu Hasan Mezarcı tarafından Atatürk’e söylenmişti. İkinci defa tekrarlanıp bana söylenmesi kabul edilecek yanı yok.  Meclis kürsüsünde elini öptüğü İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de bir anne olduğunu unutmamalı. Hukukçu arkadaşlarım gereğini yapacak. Balıkesir ayaklandı. O belediyeyi kafasına yıkarlar” dedi. ÜMİT ULUS