Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

“HEDEFİMİZ EN AZ 50 BİN OY”

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Fatih İnceboy, 31 Mart yerel seçimlerine yönelik partisinin seçim stratejisini ve belediye başkan adaylarıyla ilgili konuştu

Yeniden Refah Partisi İl

YEREL SEÇİME BEKA MESELESİ OLARAK BAKMIYORUZ!

Yeniden Refah Partisi’nin yerel seçimlere hazır olduğunu dile getiren İl Başkanı Fatih İnceboy, yerel seçimlere beka meselesi olarak bakmadıklarını, Türkiye’nin her yerinde kendi adaylarıyla seçmenin karşısına çıkacaklarını belirtti.  Seçmeni seçeneksiz bırakmayacaklarını belirten İnceboy, “Beş yıllık genç bir partiyiz. Genel Başkanımız, parti yöneticilerimiz, belediye başkan adaylarımız genç. Ama kökümüz, davamızın banisi Necmettin Erbakan’ın partiyi kurması 1969 yılına dayanıyor. Yerel seçimlerle ilgili Balıkesir’de tüm adaylarımızı hazırladık. Genel Başkanımız Fatih Erbakan’ın ittifaka dahil olmadığı, tek başımıza seçimlere giriyoruz açıklaması tabanda ve sokakta çok ses buldu. Aslında bizim için çok faydalı oldu. Biz kapıları kapatmamıştık, ittifak konusunda İstanbul’un yeniden İmamoğlu’na kalmaması ve CHP’ye geçmemesi için yapılan görüşmelerde ortak paydada buluşulamadı. Bu bizim için de faydalı olacağını düşünüyoruz. Genel seçimlerde beka meselesi çok etkiliydi. Beka meselesinden dolayı ne tarafta durduğumuz çok önemliydi. Genel başkanımız ve biz gerekli hamleyi doğru tarafta durduğumuzu düşünerek Cumhur İttifakı’nda yer aldık. Ancak bu belediye seçimleri bir beka meselesi değil, bir beldenin yönetimiyle ilgili” dedi.

“10 ŞUBAT’TA TÜM ADAYLARIMIZI AÇIKLAYACAĞIZ”

Balıkesir’de ilk etapta 5 ilçe belediye başkan adayını açıkladıklarını ifade eden Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Fatih İnceboy, “Biz teşkilat olarak 14 Mayıs seçimlerinin ardından 15 Mayıs’tan itibaren yerel seçim çalışmalarına başladık. Teşkilatlarımızı tamamladık. 20 ilçede adaylarını ve büyükşehir belediyesi adaylarını üç aşağı beş yukarı tespit etmiştik. Siyasette 24 saat çok uzun süre. İktidar partisinin özellikle merkezdeki adaylarını açıklamasını bekledik. Hamleye hamle şeklinde. Teşkilata daha çok oy getirecek adaylar üzerinde çalıştık. 20 ilçemizde ve büyükşehre çıkaracağımız adaylarımız belli aslında. Açıklamadığımız Altıeylül ve büyükşehir adaylarımız kaldı. 10 Şubat’ta tüm adaylarımızı açıklayacağız” dedi.

“EN AZ 50 BİN OY BEKLİYORUZ”

14 Mayıs genel seçimde Balıkesir’de 18 bin oy aldıklarını ifade eden Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Fatih İnceboy, 31 Mart yerel seçimleri için hedeflerinin en az 50 bin oy olduğunu belirtip, “ Genel seçimlerde 18 bin oy aldık. Kimse bu kadar oy alacağımızı tahmin etmiyordu. Bu oyunda yüzde 50’si merkezden geldi. Diğer ilçe teşkilatlarımız tam kurulamadığı için sadece merkezdeki çalışmalarla bu oyu aldık. Bununla ilgili Dursunbey, Sındırgı, Kepsut, Susurluk, Bandırma teşkilatlarımız çalışıyor. Biz seçime girerken 1650 üyeyle girmiştik. Her üyeye beş etkileşim hesaplanır. İktidarda Balıkesir’de yaptırdığı ankette 8 bin oy görülüyordu, matematiksel olarak da öyle gözüküyordu. Biz 18 bin oy alarak bire 10 etkileşim yaptık. Bizim yaptığımız hesaplamaların sonucunda Balıkesir’de 50 bin oyun üzerini görürüz” dedi.

 

“SAĞ MUHAFAZAKâR SEÇMENDEN OY ALACAĞIZ”

Balıkesir’de adaylarını açıkladıktan sonra saha çalışmalarına ağırlık vereceklerini vurgulayan Fatih İnceboy, “50 bin oy hedefimizin üzerine de çıkacağız. Genel seçimde TİP seçmeninde bile oy aldık. Saadet Partisi’nde beraber yol yürüdüğümüz arkadaşlardan oy aldık. Ancak çoğunluğu sağ cenahtan oy alıyoruz. Yerel seçimde de AK Parti’den, MHP’den, BBP’den oy alacağız. Çalışma hayatımızdaki etkileşimlerden dolayı CHP tabanından da oy alacağımızı düşünüyoruz. Biz anahtar partiyiz. Türkiye’nin kritik dönemlerinde ortaya çıktık. Özgül ağırlığımız sayımızdan daha fazla.