FETÖ’den gözaltında olan Mesut Baytekin’i göreve getirebilmek için önce Kemal Aydemir’i harcadınız. Ardından Baytekin’e karşı liste çıkaran Akın Emiroğlu’nu tehdit ettiniz. Finalde de ‘Mesut Baytekin’e oy vermeyen AK Partili değil, vatan hainidir’ diyerek delegeyi tehdit ettiniz. Peki bu tarihi gafletin sorumlusu kim?

KEMAL AYDEMİR’İ HARCADILAR

AK Parti Karesi İlçe Başkanı Mesut Baytekin’in FETÖ’den gözaltına alınması şehirde bomba etkisi yarattı. Hafızalara ise 2017 yılında yapılan skandallarla dolu Karesi İlçe Kongresi geldi. Önce Karesi ve AK Parti’yi başarıyla temsil eden Kemal Aydemir’e, cebren ‘Aday olmayacağım’ açıklaması yaptırıldı. Ardından kongrede liste çıkarmaya çalışan Akın Emiroğlu’nun tehditle önü kesildi.

‘OY VERMEYEN VATAN HAİNİDİR’

İş öyle bir noktaya vardı ki, Karesi AVM’deki kongrede, dönemin İl Koordinatörü Muhammet Balta ‘Genel Merkez’in adayı Mesut Baytekin’e oy vermeyen vatan hainidir’ diye bağırdı! Partililer küstürüldü. İl Başkanı Demiraslan Emiroğlu’nun listesindekileri alenen tehdit etti. Sonuçta Baytekin baskıyla koltuğa oturtuldu.

Peki şimdi ne olacak?
‘Mesut Baytekin’e oy vermeyen vatan hainidir’ diyen Muhammet Balta’nın Balıkesir’deki tasfiye görevi bitti, memleketine döndü. Peki bütün bu çirkinliklere göz yuman, dahası tehditleriyle destek çıkan İl Başkanı Hasan Demiraslan ne olacak? Bu skandalın bir siyasi sorumluluğu yok mu?