Balıkesir organize Sanayi Bölgesi’ndeki Marangozlar Sitesinin şantiye sahasında hırsızlık yapan şahıslar, kimliklerinin tespit edilmesi üzerine çaldıkları malzemelerle birlikte kendiliğinden teslim oldular.

 

Altıeylül ilçesinde meydana gelen olay Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Marangozlar Sitesi şantiye sahasındaki A.S. isimli işadamına ait işyerinden 1 adet 7,5 KW jeneratör, hilti, spiral makinesi ve 50 metrelik uzatma kablosu çalındı. A.S.’nin Organize Sanayi Jandarma Karakolu’na müracaatı ile ortaya çıkan hırsızlık olayıyla ilgili soruşturma başlata jandarma, bölgede araştırma yaptı. Güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen ekipler şantiye alanına gelen 16 plakalı bir araç ile çalınan malzemelerin götürüldüğünü tespit etti.

 

ARAÇ BURSA’DAN KİRALANMIŞ
Olayda kullanılan aracın plakasının tespit edilmesini müteakip araçla ilgili yapılan araştırmada, aracın Bursa ilindeki bir araç kiralama şirketine ait olduğu ve İ.A. isimli şahıs tarafından kiralandığı belirlendi. Aracı kiralayan İ.A. kendisine ulaşan jandarma ekiplerine aracın kendisinde olmadığını, arkadaşı S.Ç.’ye verdiğini söyledi. Jandarma ekiplerinin görüştüğü İ.A. ve S.Ç. isimli şüphelilerin çaldıkları malzemeleri Bursa’da bir hurdacıya sattıkları ortaya çıktı. Yapılan görüşmeler neticesi ikna edilen şüpheliler çaldıkları malzemeler ile beraber Balıkesir Organize Sanayi Jandarma Karakol Komutanlığı’na gelerek teslim oldular.
Malzemeler tutanak ile A.S. isimli mağdura teslim edilirken, şikayetçi olduğu hırsızlık şüphelileri İ.A. ve S.Ç. gözaltına alındı. Olayla ilgili tahkikat ise sürüyor.