Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

HUKUK ÖĞRENCİLERİ ADLİYE’DE ‘HUKUK KLİNİKLERİ’YLE UYGULAMA YAPACAK

Adalet Bakanlığı ile Balıkesir Üniversitesi arasında yapılan ‘Hukuk Klinikleri’ adlı iş birliği projesi kapsamında hukuk fakültesi öğrencileri Balıkesir Adalet Sarayı’nda vatandaşlara bazı hukuki konularla ilgili bilgi paylaşımı yaptı.

Adalet Bakanlığı ile Balıkesir

Projenin açılış töreni Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu ile Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir Akın’ın konuşmalarıyla başladı. Projenin detayları hakkında bilgi veren Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir Akın, “Öğrencilerimiz fakültelerde lisans eğitimi alıyor ama adalet soyut bir kavram. Bu soyut kavramı somuta dönüştürmenin bir yolu da adliyeleri bizzat görmek, müşahede etmek, adliyede bizzat hizmet alan vatandaşla temas ederek adaletin tecellisine şahitlik etmektir. Bu projeyi Balıkesir Adliyesi’nde hayata geçirelim diye düşündük. Rektörümüz de bu konuya olumlu geri dönüş sağladı ve birlikte bu projeyi gerçekleştiriyoruz. Bu projeden de önce öğrencilerimiz adliyeleri tanısınlar diye gruplar halinde buraya teneffüs etmeye başladılar. Projede yer alan öğrencilerimize gelen vatandaşlarımıza o yıl belirlenen hukuki konuda bilgilendirme gerçekleştiriyor. Hazırlanan broşürler ve konuyu anlatarak bilgilendirme yapılıyor. Bu yılın konusu da kira sözleşmelerinde ara buluculuk konusudur” dedi.

OĞURLU: “BU PROJEDEN İYİ FAYDALANACAĞIZ

Hukuk Klinikleri projesinin öğrencilerin yargıyı yerinde öğrenmesi açısından çok önemli olduğuna değinen Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, “Öğrencilerimiz açısından bugün çok anlamlı bir gün. Hukuk Klinikleri projesi bende iki yönüyle heyecan uyandırdı. Düne kadar çalıştığım kurumlarda sanal mahkemeleri kurmuştum. Ancak hukuk klinikleri bunun çok ötesinde bir proje. Gerçekten hayata dokunan, uygulamayı gören, öğrenmeye fırsat tanıyan bir zemin oluşturuyor. Bu açıdan çok değerli bir katkıdır. Bu kapsamda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Türkiye’de bu uygulamayı yapan dört üniversitesinden birisi de bizim olmamız çok önemli. Bu projeden iyi faydalanacağız” dedi.