Metin Akpınar ve Müjdat Gezen  “Cumhurbaşkanına darbe ve ölüm tehditi” iddiasıyla Savcılığa ifade verdiler.

Halk TV’de katıldıkları bir programında yaptıkları açıklamalarından dolayı haklarında “Darbe ve Ölüm Tehtidi”nde bulundukları şeklinde çıkan haberlerin ardından haklarında Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma açılan sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen, polis eşliğinde getirildikleri adliyede ifade verdi. Her iki sanatçı da ifadelerinin ardından “Adli Kontrol” talebiyle mahkemeye sevk edildi.

BAŞSAVCILIK AÇIKLAMASI
Başsavcılık’tan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verilmişti:
“Bazı basın organları ile sosyal medya hesaplarında Uğur Dündar tarafından sunulan ‘Halk Arenası’ adlı programın 21.12.2018 tarihli bölümüne katılan Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı’nı hedef alarak hakaret içerikli sözler söyleyip darbe ve ölüm tehdidinde bulundukları yönünde haberler yer aldığının tespiti üzerine, 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 160. maddesi uyarınca işin aslını araştırmak ve sorumlular hakkında yasal gereğine tevessül etmek amacıyla 22.12.2018 tarihinde soruşturma başlatılmış ve her iki şüpheli savunmaları alınmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığımıza davet edilmiştir.”

ADLİ KONTROL KARARI İLE SERBEST BIRAKILDILAR
Müjdat Gezen ve Metin Akpınar Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadelerinin alınmasının ardından “Adli Kontrol” talebiyle nöbetçi mahkeme  hakimliğine sevk edildiler. Mahkeme, her ikisi için de “Adli Kontrol” kararı vererek serbest bıraktı.