Balıkesir İmam Hatip Okullarının dünü, bugünü ve niteliği masaya yatırıldı.
Balıkesir İmam Hatip Okullarının 60.Yılı Kutlama Etkinlikleri çerçevesinde, “İmam Hatip Okullarının Niteliği, Dünü, Bugünü” konulu panel düzenlendi. Karesi AVM’deki nikah ve toplantı salonunda düzenlenen panele, İmam Hatip Okullarında görev yapan tüm öğretmenler ile Balıkesir’deki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri katıldı.

Yoğun ilgi gören panelin konuşmacıları ise Balıkesir Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bayyiğit, Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhittin Okumuşlar, Uludağ Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Öcal, TİMAV Genel Başkanı Ecevit Öksüz, Eğitimci-Yazar Musa Mert ve Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız oldu. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın ardından Balıkesir İmam Hatip Okulları Platform Başkanı Halil Taş’ın açılış konuşması ile başlayan konferans, panelistler de sunumları ile devam etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, düzenlenen paneli uzun zamandır arzu ettiğini, bugün gerçekleşmesinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. Yakup Yıldız, “İmam Hatip Okullarında görev yapan öğretmenlerimiz ve ilimizdeki din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri ile böyle bir panel gerçekleştirmek en büyük arzularımdan biriydi. Bugün böylesine güzel bir ortamda bu hayalimi gerçekleştirdiğim ve siz değerli öğretmenlerimizle bir arada olduğum için çok mutluyum. Rabbim birliğimizi, dirliğimizi daim eylesin. Panelimize katılımlarıyla katkı sunan başta değerli akademisyenlerimize, bu güzel organizasyonun hayat bulmasında çok değerli katkıları olan İlahiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mehmet Bayyiğit hocama sizler adına teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.

49 İMAM HATİP OKULUNDA 10 BİN 873 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR

Paneldeki konuşmasında sunumunu da gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Balıkesir genelinde 19 İmam Hatip Lisesi ve 30 İmam Hatip Ortaokulu olmak üzere toplam 49 İmam Hatip okulunun bulunduğunu, bu okullarda 10 bin 872 öğrenciyle eğitim-öğretime devam edildiğini açıkladı. Yıldız, “Bu sayı inşallah daha da yükselecek. Bu günlere ulaşmamız kolay olmadı, İmam Hatipler olarak çok zor süreçlerden bu noktaya geldik. İnşallah tesis edeceğimiz bu birlik ve beraberlik ile İmam Hatip Okullarımızı çok daha iyi noktalara ulaştıracağız” dedi.

Diğer konuşmacıların da sunumlarını gerçekleştirdiği panelin sonunda  panelistlere teşekkür belgesi ve hediyeler verildi.