Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Dünya Göçmenler Günü nedeniyle yapılan ziyarette, Türkiye’nin misafirperver olduğunu hatırlattı. Yazıcı, “Bizler, insanlık görevimizi yapıyoruz. İnsanlık görevinden daha ulvi bir görev de bilmiyoruz.” dedi.

Valilik Makamında gerçekleşen ziyarete Göç İdaresi Balıkesir İl Müdürü Tolga Serbest, Müdürlük personeli ile Suriyeli ve Somalili göçmen öğrenciler katıldı. Kabullerinden dolayı Vali Yazıcı’ya teşekkür eden Göç İdaresi Balıkesir İl Müdürü Tolga Serbest, uluslararası kamuoyunun dünya çapında göçmen haklarının tanındığı gün olarak da bilinen “18 Aralık Dünya Göçmenler Günü” münasebetiyle farkındalık oluşturmak istediklerini belirtti. Göçmenler Günü ve Göç İdaresinin Balıkesir’deki çalışmaları hakkında bilgiler veren Göç İdaresi İl Müdürü Serbest; 18 Aralık Dünya Göçmenler Günü nedeniyle Türkiye ile birlikte Balıkesir’de de çeşitli etkinlikler düzenlendiğini kaydetti.

MİSAFİRPERVER BİR MİLLETİZ
Göçmen kardeşlerimizin hemen hemen hiç sorun yaşamadan misafir edildiklerini belirten Vali Yazıcı ise, “Bu zorlu ama insanlık adına çok onurlu ve güzel bir işi başarıyla yaptığınız için hepinizi tebrik ediyorum. Bizler misafirperver bir milletiz. Zaten atalarımız da bunu gösterdi biz de bunu gösteriyoruz. Bizler, insanlık görevimizi yapıyoruz. İnsanlık görevinden daha ulvi bir görev de bilmiyoruz.” dedi.

BÜTÜN DÜNYA, ÜÇ MAYMUNU OYNADI
Mazlumun yanında yer alarak onlara sahip çıktıklarını ifade eden Vali Yazıcı, “Ülkemizin birçok şehrinde olduğu gibi Balıkesir’de de göçe zorlanmış insanları barındırıyor, onlara huzurlu bir ortam oluşturmak için çalışıyoruz. Türkiye, mülteciler konusunda özverili davranırken uygar dünya bu soruna sırtını dönmeyi tercih etmiş ve bütün dünya, üç maymunu oynamıştı. İnsanları denizde kaderine terk eden ülkelerin olduğu bir dünyada Türkiye, milyonlarca insana hem kapılarını hem de gönüllerini açmış, onlarla kader birliği yapmıştır. “ dedi.

MUYU EĞİTİM SETLERİ
Çocukların uyum süreçlerinin kolaylaştırılması amacıyla kursların düzenlendiğini anımsatan Vali Yazıcı, dağıtılan MUYU setlerle çocukların hem Türkçeyi daha düzgün öğrenme fırsatı bulacaklarını hem de daha kolay uyum sağlayabileceklerini kaydetti.