CHP ve AK Parti adaylarının ardından İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok da dün seçim çalışmalarını başlattı. Zağnos Paşa Cami’nde öğle namazını kılan Ok,  Karesibey Türbesi’nde dua edip seçim için kolları sıvadı.

İYİ Parti Genel Başkan Meral Akşener tarafından geçtiğimiz haftaki grup toplantısında Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak takdim edilen İsmail Ok, dün Zağnos Paşa Cami’nde kıldığı öğle namazı ve Karesibey Türbesi ziyaretiyle seçim çalışmalarını başlattı. Zağnos Paşa Cami’nin önünde toplanan kalabalıkla tek tek selamlaşan İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok, öğle namazını kıldıktan sonra açıklamalarda bulundu. Açılış konuşmasını yapan İYİ Parti İl Başkanı Nedim Tuna, İYİ Parti’nin 31 Mart yerel seçimlerinde efsane başkan İsmail Ok’la Balıkesir halkının karşısına çıkacağını söyledi. Tuna, “ Bugün, burada, İYİ Parti olarak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayımız, sizlerin içinden çıkarak alnının akı ile bir dönem Balıkesir Belediye Başkanlığı yapmış, vekilimiz olarak da ikinci döneminde bizleri milletvekili olarak temsil eden; çalışkan, namuslu, dürüst insan Sayın İsmail Ok’un sizlerle bir araya gelmesinden mutluyuz. Onunla gurur duyuyoruz. O hepimiz gibi sizden, aranızdan biri. Dilediğinizde ulaşabileceğiniz, dokunabileceğiniz, her türlü derdinizi-ihtiyacınızı günün her saatinde anlatabileceğiniz biri. Onu çok iyi tanıyorsunuz. Yapamayacağını vaat etmez. Balıkesir’imizi her yönü ile en ücra köşesine kadar daha da yaşanılabilir, çağdaş, modern bir kent yapma projeleri ile size layık olma çabası içinde olacaktır. Ona daha önce güvendiniz; sizleri mağdur ve pişman etmedi. Kaldığı yerden devam etme fırsatını vereceğinize inanıyoruz” dedi.

“BALKES’İ SÜPER LİG’E ÇIKACAK”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Balıkesir’e kendisine emanet ettiğini Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok, ilk vaadi belediye başkanlığı döneminde Süper Lige kadar yükselttiği Balıkesirspor’u yeniden zirveye çıkarmak olduğunu söyledi. Ok, sözlerini şöyle sürdürdü:”  Görüyorum ki herkes burada. Allah’a inandığım gibi inanıyorum ki tekrar kaldığımız yerden devam edeceğiz. Çünkü Balıkesir’de yapılacak çok iş var. Biz göreve geldiğimizde Balıkesirspor mahalle takımlarıyla maç yapıyordu. Her yıl bir lig atlattık, Süper Lig’e çıktık. Balıkesir halkının sayesinde oldu. Denizlispor maçını içimiz kan ağlayarak izledik. Bir deplasman takımının seyircisi kadar seyircimiz yoktu. Oysa bizler 3.Lig’de bile o stadı doldurmuştuk. Allah’ın izni ile Balıkesirspor bıraktığımızda olduğu gibi Süper Lig’e çıkacak. Balıkesir bunu hak ediyor” dedi.

“BİRİLERİNİN ÖNÜNÜ KESMEK YA DA AÇMAK İÇİN ADAY OLMADIK”

Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı görevini başka hesapların içinde olmadan kabul ettiğini belirten İsmail Ok, “ Sizlerin sayesinde hiç başımız öne eğilmedi. Bizler de sizin başınızı öne eğdirmedik. Bizler hiçbir zaman pazarlık içinde olmadık. Birilerinin önünü kesmek ya da açmak adına başkan adayları teklif edemez. Yalnız ve yalnız tarihe adını altın harflerle yazdıran Kuva-yi Milliye şehri Balıkesir’e hizmet etmek için, Allah için yola çıktık. Bu böyle biline. Balıkesir’de yapacağımız çok işler var” dedi.

ÇİFTÇİ ORGANİK TARIMLA KAZANACAK

Balıkesir Türkiye’nin en batısında olmasına rağmen ekonomik krizden en çok etkilenen illerin başında geldiğini belirten İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok, tarım kesiminin gelirini arttırmak için organik tarım projesini hayata geçireceklerini söyledi. Ok, “Buradan ilan ediyorum. Balıkesir’i uygulayacağımız projelerle sadece Türkiye’nin değil dünyada adından söz edilen bir il yapacağız. Organik tarıma, çevreye önem vereceğiz. Ürettiğimiz organik ürünler kapışılacak. Hem şehrimiz kazanacak hem de şehirde yaşayanlar sağlıklı ürünler yiyecek. Süt entegre tesisleri kuracağım. Hayvancılıkla uğraşanları bir avuç üç kâğıtçının eline teslim etmeyeceğiz. Yaş sebze ve meyvenin kurutularak dünya pazarlarına ulaşmasını sağlayacağım. Köylümüz kazanacak, işsiz gencimiz iş bulacak” dedi.

EN BATIDA EN DOĞUDAKİ ŞEHİRLER GİBİYİZ

Geçmiş dönemdeki hizmetlerinden de bahseden İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok, “ Biz Balıkesir’e hizmet üretmeye talibimiz. Dün yaptıklarımız ortada. Gaziosmanpaşa’da, Gökköy’de kokudan durulmuyordu. 25 milyon euroluk, yaklaşık yüzde 90’ı hibe olan Avrupa Birliği projesi ile bizler hem çevreye hem Balıkesir’e en büyük tesisleri yaptık. İşte böyle tesisleri kazandırmaya devam edeceğiz. Uygulayacağımız projelerle Balıkesir’de herkesin memnuniyetini sağlayacağız. Balıkesir’i yeniden imar edeceğiz. Balıkesir üreten ve mutlu insanların şehri olacak. Türkiye’nin en batısında olup da doğudaki kalkınmamış şehirler gibi değil, Avrupa standartlarının üzerine çıkaracağız. Bunu siz Balıkesirli hemşehrilerimin destekleriyle yapacağız, Bugün Engelliler Günü. Her sağlıklı insan bir engelli adayıdır. Başımıza gelmeden engelli kardeşlerimizin engellerini aşalım. Onlara öncelik verelim. 2009’da Balıkesir Belediye Başkanlığına seçildiğimizde ilk Engelsiz Yaşam Parkı’nı biz yaptık. Yine engelli kardeşlerimiz için Balıkesir’i daha güzel bir şehir haline getireceğiz. Eğitimi biz biliyoruz. Maalesef her yıl devrim diye yapılan uygulamalarla eğitim gerçekten bozuldu. Biz eğitimde fırsat eşitliği için belediye dersanesi kurmuştuk. Bunlar kapatıldı şimdi. Bunun gibi sosyal projeleri hayata geçireceğiz. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Yardıma muhtaç vatandaşlarımızın elinden tutacağız” dedi.

HERKESİ KUCAKLIYORUZ

AK Parti ve CHP’nin adaylarına da başarılar dileyen Ok, “ Allah’ın izniyle bugün hayır dua ile başladığımız bu Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri sonucunda Balıkesir’de bir güneş doğacak. İyi Parti Balıkesir’de Büyükşehirin ve ilçelerin alayına taliptir. İlçe belediyelerinde olduğu gibi en iddialı adaylarla göreve talibiz. Ben bu seçimlerin başta partimiz, Balıkesirimiz ve büyük Türk Milleti için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ve daha önce adaylığı açıklayan AK Parti ve CHP adaylarına başarılar diliyorum. Biz ne Türkiye’de ne de Balıkesir’de halkı kutuplaştırmayacağız. Bizim olmazsa olmazımız Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temel değerlerine bağlı, bayrak altında yaşamaktan onur duyan herkesi kucaklıyoruz.”

Yorumlar
Yorum Yazmak İçin Tıkla


Yorum yapın

ÖNEMLİ: Haberlere yapılan yorumlardan kesinlikle https://gazetekspres.com/ sorumlu tutulamaz. Küfür, hakaret veya ahlak dışı kelimeler içeren yorumların ip adresleri güvenlik açısından kayıt altına alınmaktadır. (IP ADRESİNİZ: 89.252.187.71)