Cumhur İttifakı’nın ilçe adayları büyük oranda şekillendi. MHP, Büyükşehir gibi Altıeylül gibi Karesi’de de aday çıkarmıyor, AK Parti ise Balya ve Ayvalık’ta MHP’yi destekleyecek. Gömeç de masada

CUMARTESİ AÇIKLANABİLİR
Cumartesi açıklanması beklenen AK Parti’nin ilçe belediye başkan adayları, büyük ölçüde netleşti. Son anda bir değişiklik olmazsa 31 Mart seçimlerinde işte bu isimler yarışacak. İttifak kapsamında, Karesi’nin ortak adayı Yasin Sağay olacak. Bandırma’nın adayı ise eski Milletvekili Cemal Öztaylan.

MHP GÖMEÇ’İ DE İSTİYOR
İttifak kapsamında; AK Parti, Balya’da Osman Kılıç’ı, Ayvalık’ta ise 2014’te de MHP’den yarışa katılan Mehmet Sıray’ı destekleyecek. MHP, Gömeç’i de istiyor.

İVRİNDİ’YE YUSUF CENGİZ
Sındırgı, Dursunbey, Kepsut, Bigadiç, Adalar, Savaştepe, Havran’da, mevcut başkanların yeniden aday olması bekleniyor. İvrindi’de Yusuf Cengiz, Manyas’ta İbrahim Koman, Erdek’te Turan Gün’ün isimleri öne çıktı.

Altıeylül’de bilmece
Aday enflasyonu yaşanan Altıeylül’de durum hala net değil. Ama favori görülen isimler mevcut Başkan Hasan Avcı, Altıeylül’ün eski başkan yardımcısı Mesut Eray, Karesi belediye başkan yardımcılığından Altıeylül için istifa eden Yusuf Hocaoğlu ve mimar Serdar Metin.

Edremit’e Bozbey ya da Ertaş
AK Parti’nin Edremit başkan adaylığı için, Yunus Bozbey ve Mehmet Ertaş’ın isimleri öne çıktı.

Hem AK Parti tabanının hem de ülkücü camianın yakından tanıyıp sevdiği Yasin Sağay, 5 yıl başkan yardımcısı olarak başarıyla görev yaptığı Karesi’nin dümenine geçmeye hazırlanıyor.

AK Parti’de, geçmişte hem Bandırma Belediye Başkanlığı hem de bölge milletvekiliği yapan Cemal Öztaylan, 31 Mart seçimlerinde Bandırma adayı olmaya çok yakın.

—————–

AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz’ın isminin açıklanması sonrası ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesiyle ilgili süreçte sona yaklaşıldı. AK Parti ile MHP arasında yürütülen güç birliği görüşmelerinin de şekillenmesiyle birlikte iktidar partisinin Balıkesir’deki ilçe belediye başkan adaylarının da isimleri netleşmeye başladı.

BANDIRMA’DA ÖZTAYLAN MARMARA’DA AKSOY DEVAM

AK Parti, Metropol ilçelerinin ardından Balıkesir’in en büyük ilçesi olan ve şu anda CHP tarafından yönetilen Bandırma’da Cemal Öztaylan’ın aday gösterileceği belirtiliyor.  AK Parti’nin Bandırma’da en son belediyeyi kazandığı isim olan Cemal Öztaylan, Bandırma Belediyesi’ni AK Partili yapmak için yeniden sahalara çıkacağı belirtiliyor. Güney Marmara Bölgesi’nde CHP’nin elinde olan bir diğer ilçe Erdek’i de bir dönem sonra yeniden almayı hedefleyen AK Parti’nin, eski Belediye Meclis Üyesi Turan Gün’ü aday göstereceği belirtiliyor. Marmara Adası’nda ise mevcut Belediye Başkanı Süleyman Aksoy’un yeniden aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor.  AK Parti’de, üç dönem kuralına takılan ve önümüzdeki dönem aday gösterilmeyecek olan Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar’ın yerine aday arayışını sürdürdüğü biliniyor. Susurluk’ta ise mevcut Belediye Başkanı Hüseyin Hızlıoğlu’nun aday gösterilmeyeceği belirtiliyor. AK Parti, Manyas Belediyesi’ni CHP’nin elinden almak için eski ilçe başkanı İbrahim Koman’ı aday göstermesi bekleniyor.

AYVALIK MHP’YE VERİLECEK

AK Parti, MHP’yle yaptığı ittifak sonucunda Ayvalık ilçesinde aday göstermeyecek. MHP ise daha önce belediyeyi yönettiği Ayvalık’ı CHP’nin elinden almak için 2014 yerel seçiminde aday gösterdiği ve yüzde 25 oy aldığı Mehmet Sıray’la yarışa katılacak.  AK Parti Gömeç’te mevcut Belediye Başkanı Kazım Arslan’la devam etmekten yana tavır aldığı belirtilirken, bir diğer seçeneğin ise Gömeç’in ittifak kapsamında MHP’ye verilmesi olacak. Körfez’deki AK Partili Belediyeler arasında yer alan Burhaniye’de mevcut Belediye Başkanı Necdet Uysal da devam edecek isimler arasında yer alıyor. Edremit’te ise AK Parti’de adaylığın eski belediye başkanlarından Yunus Bozbey ile Mehmet Ertaş arasında gidip-geldiği konuşuluyor. AK Parti Havran’da Emin Ersoy’la devam edecek. AK Parti’nin İvrindi’de ise Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden istifa edip aday olan Yusuf Cengiz’in aday yapılacağı konuşuluyor.

DAĞ BÖLGESİNDE MEVCUT BAŞKANLARLA DEVAM

AK Parti’nin en güçlü olduğu dağ bölgelerinde ise mevcut belediye başkan adaylarıyla devam etme kararı aldı. Dursunbey’de Ramazan Bahçavan, Kepsut’ta İsmail Cankul, Savaştepe’den Turhan Şimşek, Sındırgı’da Ekrem Yavaş, Bigadiç’te ise İsmail Avcu devam edecek isimler oldu. Öte yandan AK Parti, ittifak kapsamında Balya’da MHP adayı Osman Kılıç’ı destekleyecek.