FETÖ’den gözaltına alınan ve yurt dışına çıkış yasağıyla tutuksuz yargılanmasına devam edilen AK Parti Karesi İlçe Başkanı Mesut Baytekin, daha fazla direnemedi ve dün istifasını açıkladı

‘SEÇMENE ANLATAMAM’ DEDİ GİTTİ
Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıktan sonra Balıkesir’e dönüşünde kutlamalar yaptırıp kurban kestiren Mesut Baytekin, kamuoyu baskısına daha fazla dayanamadı. Baytekin “Önümüzde yerel seçim var. Herhangi bir köye gittiğimde ‘Partime oy ver’ dediğim insanlar ‘Sen önce şunu izah et’ demeyecek mi? Benim üzerimden partim kirlenmesin” dedi ve istifa etti.

Giderayak bomba itiraf!
Gazeteci Burhan Murat Ayaşoğlu, “FETÖ imamıyla 37 kez telefonda görüştüğünüzün, HTS kayıtlarıyla belgelendiği doğru mu?” diye sordu. Baytekin hık-mık etti “Doğrudur” dedi. FETÖ zanlısı eski başkan görüşmelerin içeriğini açıklayamadı.

Tekirdağ merkezli FETÖ/PYD operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve hakkında yurtdışına çıkış yasağı bulunan AK Parti Karesi İlçe Başkanı Mesut Baytekin,  dün parti binasında düzenlediği basın toplantısıyla görevinden istifa etti. Baytekin, bir basın mensubunun FETÖ İmamıyla 37 kez görüştüğünün kayıtlarda yer aldığını sorusunu da “Doğrudur” diye cevapladı.

AK Parti Karesi İlçe Başkanı Mesut Baytekin, FETÖ imamıyla 37 kez telefonla görüştüğünün kayıtlarda yer aldığı iddiasına şu cevabı verdi:

“MUTLAKA GÖRÜŞMÜŞÜMDÜR BU İNSANLARLA”

FETÖ/PYD operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve bir gün sonra yurtdışı yasağı kararıyla serbest bırakılan AK Parti Karesi İlçe Başkanı Mesut Baytekin, dün parti binasında düzenlediği basın toplantısıyla görevinden istifa etti. Baytekin, FETÖ İmamıyla telefonla 37 kez görüştüğünü de kabul etti.

İçinde bulunduğu süreçte AK Parti’ye zarar vermemek için istifa kararını aldığını ifade eden Baytekin, bir basın mensubunun FETÖ imamıyla 37 kez görüştüğünün kayıtlarda yer aldığını sorusunu da “Doğrudur, görüştüm” diyerek kabul etti.   Süreçten partinin zarar görmemesi için istifa kararını aldığını belirten Baytekin“ Malumunuz olduğu üzere 22.10.2018 tarihinde saat 09.45 sularında şahsımla ilgili olarak adli bir süreç başlamış bulunmaktadır. Bu süreç ben ve benimle birlikte Tekirdağ ilinde görev yapan tüm üst düzey bürokratların isimlerini bir şahsın zikretmesiyle başlamıştır. Bu olayla ilgili olarak ben kendimden ve ailemden eminim. Cenabı Allah’ın izniyle süreç sonucunda herhangi bir işlem olmayacağını hep birlikte göreceğiz. Bağımsız Türk yargısının tüm gerçekleri ortaya çıkaracağından hiçbir şüphem ve endişem yoktur. Bu süreç içerisinde, mensubu bulunduğum ve içinde bulunmakla övündüğüm AK Parti camiasına herhangi bir söylem ve eylemde bulunulmaması, ayrıca adli makamların herhangi bir zan altında kalmaması amacıyla AK Parti Karesi İlçe Başkanlığı görevimden bugün itibariyle ayrılıyorum. Bu ayrılığın AK Parti’den kopmak için değil aksine partimize zarar gelmemesi içindir. İnşallah bu süreç bittiğinde daha güzel süreçler gelir. Ben kendimden eminim. Yazılı bir açıklamayla da bu kararımı açıklayabilirdim ama basının karşısında bu kararımı açıklıyorum. ” dedi.

37 KEZ FETÖ İMAMIYLA GÖRÜŞTÜĞÜNÜ KABUL ETTİ

İstifa kararını açıklamasının ardından soruları da yanıtlayan AK Parti Karesi İlçe Başkanı Mesut Baytekin, bir basın mensubunun Tekirdağ’daki görevi esnasında FETÖ imamıyla 37 kez görüştüğünün kayıtlarda yer aldığını iddiasını kabul etti. Baytekin, bu konuda şunları söyledi: “Doğrudur. Ben, Tekirdağ’da Tarım Kredi Kooperatiflerinin Bölge Müdürü’ydüm. Beş ilin sorumlusuydum. Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, İstanbul ve Çanakkale’nin Avrupa yakalarından sorumluydum.  Bulunduğum konum itibariyle benim 82 bin ortağım vardı, bir kurum amiriydim ve mutlaka görüşmüşümdür bu insanlarla. 2012-2013 yılları arasında görüşmeler oldu. Bu bir adli süreç ve biz bu soruların cevaplarını vereceğiz. Üzerimden Bylock çıkmadı. Bank Asya’da hesaplarım yok. Bir şahsın oradaki müdürlerin ismini vermesi sonucunda ben bu sürecin içinde oldum. Benle birlikte 5 müdür ifade verdi ve serbest kaldık. Yurtdışı çıkış yasağım bulunuyor. Herhangi bir şey istinat etmediler. Sadece bilgi alışverişi dediler ve ifademe başvurdular. Kanuni süreç başlayacaktır. Herhangi bir mahkeme olursa gider ifademizi yine veririz. Hiçbir endişem yok” dedi.

PARA TRANSFERİ İDDİASINI YALANLADI

Tarım Kredi Kooperatifleri üzerinden FETÖ/PYD yapısına 1.5 milyon lira para aktarıldığı iddiasını da yanıtlayan Baytekin, “Tarım Kredi Kooperatiflerinden bırakın FETÖ’ye bir kişiye bile 1 lira çıkması mümkün değildir. O kurumun kendine has çalışma sistemi vardır. Her şey faturayla girer, faturayla çıkar. İç denetimi vardır, müfettişi vardır” dedi.

MESUT BAYTEKİN’İN ÜZERİNDEN PARTİMİ NEDEN KİRLETEYİM?

İstifa kararında hiçbir siyasi baskı olmadığını kaydeden Baytekin, “Önümüzde bir yerel seçim var. Ben herhangi bir köye ya da mahalleye gittiğimde partime oy ver dediğim insanlar bana ilk önce sen şunu bir izah et olmayacak mı?  Ben Mesut Baytekin’in üzerinden neden partimi kirleteyim? Ben kendimden eminim. En kısa sürede her şey ortaya çıkacak.  Benim üzerimden parti kirlenmesin.

2009-2012 YILLARI ARASINDA BU İNSANLAR KONUŞMADIK KİŞİ VAR MI?

FETÖ imamıyla 37 kez yaptığı görüşmenin içeriğiyle ilgili soruyu da yanıtlayan Baytekin, “ Siz bu memlekette 2009-2012 yılları arasında herhangi kişi, vatandaş da dahil olmak üzere bu insanlarla konuşmadık kişi var mı? Ben o dönem 5 ilin temsilcisiydim, temas olmuştur.  Mahkeme aşaması olmasa daha net konuşabilir ama iş savcılık aşamasında. Savcılıktan habersiz konuşmamam lazım”