Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde ‘AVLU Kongre ve Kültür Merkezi’nde 6.Balıkesir İstihdam Fuarı düzenlenecek.

 

Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım BALCI, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde başlatılan 2019 yılı Milli İstihdam Seferberliği çalışmaları kapsamında; Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi, Balıkesir Ticaret Odası ve Balıkesir Sanayi Odası işbirliğiyle ‘AVLU Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek 6.Balıkesir İstihdam Fuarı’nın (BAİF06), 10-11 Nisan 2019 tarihinde kapılarını açacağını belirterek, İstihdam Fuarı’na tüm sektörlerden seçkin firmaların katılacağını, fuar süresince alanlarında uzman kişilerce eğitim, seminer, konferans, söyleşi vb. etkinlikler yapılacağını söyledi.

 

İŞVERENLERLE YÜZ YÜZE GÖRÜŞECEKLER

 

İl Müdürü Balcı; 6. Balıkesir İstihdam Fuarı’nın amacının;  İşletmelerin; kısa, orta ve uzun vadede ihtiyaç duyduğu ve duyacağı işgücü açığının giderilmesine, İŞKUR’un düzenlemiş olduğu mesleki eğitim projelerinden yararlanmasına, yeni işe alacağı işgücünü ilgili istihdam teşviklerinden yararlandırmasına, nitelikli işgücüyle çalışmasına katkıda bulunmasına imkân sağlanması olduğunu söylediği konuşmasını şöyle sürdürdü;  Balcı, İşsizlerin; Fuara katılan işyerleri ile yüz yüze görüşerek, işyerlerini tanımalarına, istihdam politikaları hakkında bilgi sahibi olmalarına, iş sahibi olmalarına, mesleği olmadığı için işe girmekte zorlananların İŞKUR’un düzenlediği mesleki eğitim projelerin ’den yararlanarak nitelik kazanmasına, MEB’e bağlı mesleki ve teknik eğitim veren okulların 11. ve 12. sınıflarında okuyan ortaöğretim öğrencileri ile üniversitelerde okuyan öğrencilerin staj yapmak istedikleri işletmeleri seçmelerine imkân verdiğini söyledi.

 

KALİFİYELİ ELEMAN ORANI ARTIYOR

 

İŞKUR İl Müdürü Balcı, “Düzenlemiş olduğumuz 6.Balıkesir İstihdam Fuarı ile İşsizliğin azaltılması, istihdamın artırılması, bireylerin sosyal yaşantılarının güçlendirilmesi ve toplumsal refahın sağlanması için; tüm işsiz vatandaşlarımızı, üniversiteler ile mesleki ve teknik eğitim veren MEB’e bağlı ortaöğretim okullarında okuyan öğrencilerimizi, işini değiştirmek isteyen, çalışan-çalışmayan, işçi-işveren herkesi 6.Balıkesir İstihdam Fuarına (BAİF06) davet ediyoruz.” diyerek sözlerini sonlandırdı