Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

İSTİKLAL MADALYASI’NIN YOLU ALACA MESCİT’TEN GEÇER

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın seçildikten sonra yapılan ilk meclis toplantısında gündeme getirdiği ‘Balıkesir’e İstiklal Madalyası kazandırılması’ konusunda AK Parti’den farklı bir çıkış geldi. Meclisin en tecrübeli isimlerinden biri olan AK Partili Meclis Üyesi Mehmet Birol Şahin, Balıkesir’e İstiklal Madalyası’nın getirilmesinin yolunun Alaca Mescit’in düzenlenip, Kuva-yi Milliye şehrine yakışır bir hale getirilmesinden geçtiğini belirtti.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı

Alaca Mescit’te yapılan toplantılarla Sivas ve Erzurum kongreleri öncesinde Kuva-yi Milliye ateşinin yakıldığını dile getiren Mehmet Birol Şahin, tarihi yapının imar planında meydan olarak gösterilmesine rağmen çevresinin bina ve elektrik direkleriyle kapatıldığını kaydetti.

“İSTİKLAL MADALYASI İÇİN KOMİSYON KURULMALI”

Son 10 yıl içerisinde Türkiye’de iki şehre İstiklal Madalyası verildiğine dikkat çeken Mehmet Birol Şahin, “Biz İstiklal Madalyası’na inşallah bu dönem ulaşırız. Türkiye’de İstiklal Madalyası’na sahip üç il ve bir ilçe var. Kahramanmaraş İstiklal Madalyası’nı 1925’te aldı. Gaziantep 2006 yılında, Şanlıurfa 2016 yılında almış. İstiklal Madalyası demek ki veriliyor. 2006 ve 2016 yılında iki şehri verildiğine göre Balıkesir’de bunu hak ediyor. Bir şeyi çok istemek ona ulaşmak için yeterli değil. Doğru usul ve çalışmayı yapmak gerekir. Aksi halde isteğimize ulaşamayacağımız gibi bunu geciktiren veya engelleyen bizzat kendimiz oluruz. Bugüne kadar yapılan çalışmaların bundan sonra bir Komisyon tarafından planlanması bireysel açıklama ve hareketler yerine 9 Milletvekili, Başkanı, Kamu Kurumları, Sivil Toplum Kuruluşları, Meslek Odaları, Siyasi Parti İl Başkanları hep birlikte ve organize biçimde çalışmalıdır” dedi.

“ALACA MESCİT BU HALDEYKEN KİMSE BİZİ CİDDİYE ALMAZ”

Tarihi Alaca Mescit Cami’nin mevcut durumunun Kuva-yi Milliye şehrine yakışmadığını ifade eden AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Birol Şahin, yapının etrafının yapılarla çevrildiğini belirtti. Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Alaca Mescit toplantısının yapıldığı mescit şu anda etrafı binalar ile çevrilidir, İçler acısı bir durumdadır. Oysa mevcut imar planında Alaca Mescit’in etrafı meydan vasfındadır. Bu nedenle Karesi ve Büyükşehir Belediyemiz tıpkı bizim dönemimizde yaptığımız gibi Paşa Camisi ve Şeyh Lütfullah Camisi Meydanlarına benzer bir Alaca Mescit Meydanı en kısa zamanda yapılmalıdır. Zira bu haliyle Balıkesir’in kent kimliğini oluşturan, Kuvayı Milliye Şehri denilmesinin en büyük gerekçesi olan “Alaca Mescit” bu haliyle bir vefasızlık örneği olarak durmakta bu görüntü aslında İstiklal Madalyası talebimizin ciddiye alınmasını engellemektedir. Okuma Yurdu Toplantısının yapıldığı bina geçen dönem müze olarak hazırlanmış olup Kültür Bakanlığından onay beklenmektedir. Okuma Yurdu ve Alaca Mescit Toplantılarına katılarak Kuvayı Milliye hareketini bir Devlet Ciddiyeti ile başlatan ve bu harekete katılarak işgali ortadan kaldırıp özgürlüğümüzü inşa eden her bir Balıkesirli hemşerimi rahmet ve minnetle anıyorum; ruhları şad olsun” dedi.

ŞAHİN’DEN AKBIYIK’A AYAR: “BELEDİYECİLİK GOY GOY YAPMAK YERİ DEĞİL, İŞ YAPMAK YERİDİR”

Konuyla ilgili mecliste sunum yaparken Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık’ın “Siz neden yapmadınız” sataşmasına maruz kalan Mehmet Birol Şahin, kendi dönemlerinde Zağnos Paşa Cami ve Şeyh Lütfullah Cami Meydan projelerinin hayata geçtiğini hatırlatıp, belediyecilikte öncesi- sonrası olmadığını belirtti. Akbıyık’ın konuyu sulandırdığını belirten Şahin, “Sulandırma, bunlar senin yapman gereken şeyler. Burası imar durumunda meydan olan yerin açılması gerekir. Bunun yanındaki yapıların temizlenmesi gerekir. Hatta mümkünsü Büyükşehir Belediyesi yanındaki iki parseli satın alıp burasını komple meydan haline getirmeli. Belediyecilik goy goy yapmak yeri değildir iş yapma yeridir”