AK Parti kulislerinde konuşulan ithal aday söylentisi, muhalefetin iştahını kabartıyor. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ya da başka bir yabancı aday, AK Parti için Balıkesir’de intihar anlamı taşır

UĞUR GİTTİ, KAVGA BÜYÜDÜ

AK Parti’nin Balıkesir’deki özellikle son 3 yılı aslanların kedilere boğdurulmasıyla geçti. Önce AK Parti’nin kurucu İl Başkanı, Genel Başkan Yardımcısı, abisi Edip Uğur, algı operasyonlarına kurban edilip ‘Teşkilatla kavga ediyor’ diye istifaya zorlandı. Peki Uğur gidince teşkilatla kavga bitti mi? Hayır, tam tersi daha da alevlendi.

İTHAL ADAY ALGISI POMPALANIYOR

Edip Uğur’un yerine getirilen Zekai Kafaoğlu için de aynı algı çarkı kısa sürede dönmeye başladı. Parti içindeki bazı klikler, Zekai Kafaoğlu koltuğa oturduğu günden beri antipropagandayla ayağını kaydırmaya çalışıyorlar. Şimdi de piyasaya “Ankara, Balıkesir’e ithal aday gönderecek” algısı pompalanıyor.

BAŞKAN ADAYI BİZDEN OLMALI

Balıkesir’in dokusu, bugüne kadar dışarıdan gönderilen hiçbir isimle uyuşmadı. Geçmişe bakanlar, Agah Oktay Güner vakasını ve en yakın örnek Sema Kırcı ismini hatırlayacaktır. Kaldı ki Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamı, milletvekilliğine de benzemiyor. Balıkesir’in insanı; arayabileceği, konuşabileceği, komşusu olmuş, geçmişte sabah birlikte çay içtiği insanları görmek istiyor. Bu yüzden AK Parti, aday belirlerken nüfus cüzdanında Balıkesir yazmasını değil, bu şehirde yaşanmışlıkları olan insanları değerlendirmeye almalı. Yoksa ikinci İsmail Ok vakası kapıda…

Ahmet Akın’a karşı sempatik aday lazım

Ortada bir gerçek var ki, CHP bu kez hiç olmadığı kadar Balıkesir’i alabileceğine inanıyor. AK Parti’deki belirsizlik uzadıkça da bu algı kuvvetleniyor. CHP’nin adayı Ahmet Akın genç, dinamik, yakışıklı ve sempatik bir isim. Akın’ın karşısına konacak adayın da en az onun kadar enerjik, sempatik ve halka yakın olması lazım. Çünkü tecrübelerle sabit ki, malesef Balıkesir halkı hizmet ve liyakatten önce ‘Dokunabileceği’ insan arıyor. Hasan Can ya da başka birisi; Balıkesir’in merkezini, ilçesini, mahallesini, bölgesel dengelerini çözene kadar seçim çoktan bitmiş olur.