İYİ Parti 24 Haziran seçimlerine girebilsin diye CHP’den, İYİ Parti’ye ‘hülleli’ geçiş yapan Ahmet Akın, Meral Akşener’den hayatının golünü yedi. İYİ Parti, İsmail Ok’u Büyükşehir adayı göstererek, Akın’ı çatı aday yapma hayali kuran CHP’yi şoka uğrattı

OK, BÜYÜKŞEHİR YARIŞINI KARIŞTIRDI

31 Mart yerel seçimlerine AK Parti Yücel Yılmaz’la, CHP Ahmet Akın’la, İYİ Parti ise İsmail Ok’la girme kararı aldı. İsmail Ok’un İYİ Parti’den adaylığını açıklaması, muhalefet çatısı kurmayı hayal eden CHP’de şok etkisi yarattı. Ok’un yarışa girmesiyle, Büyükşehir yarışında tüm kartlar yeniden karılacak.

AKIN’IN ‘ÇATI’ HAYALİ SUYA DÜŞTÜ

Hatırlanacağı gibi aralarında Ahmet Akın’ın da olduğu 15 CHP Milletvekili, İYİ Parti 24 Haziran seçimlerine girebilsin diye partilerinden istifa edip geçici olarak İYİ Parti’ye geçmişti. Ahmet Akın, İYİ Parti’ye yaptığı bu jest karşılığında, Balıkesir’deki seçmenin kendi ismi üzerinde birleşeceğini umuyordu.

Hangisi baskın çıkacak?

CHP de İYİ Parti de Büyükşehir için en güçlü kozlarını sahaya sürdü. Ahmet Akın, CHP’nin neredeyse
3 yıldır Büyükşehir adaylığı için hazırladığı, yatırım yaptığı bir isim. Hatta Akın’ın İYİ Parti’ye hülleyle gidip gelmesinde bile ‘Büyükşehir planı’nın payı var. Öte yanda İYİ Parti’de ise 2014 seçimlerinde 250 bin oy almış, Balıkesir Belediye Başkanlığı yapmış ve şahsi oy potansiyeli olduğu her seçimde kanıtlanmış bir İsmail Ok var. Bakalım yarışta muhalefetin baskın karakteri kim olacak?