İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 26 Ekim’de gerçekleştireceği Balıkesir programında belediye başkan adaylığını açıklayacağı isimler belli oldu. Kısa bir süre önce İl Başkanı Hasan Fehmi Yörük’e istifalarını sunan Bandırma İlçe Başkanı Necmi Sert, Gönen İlçe Başkanı Fedai Coşkun ve Erdek İlçe Başkanı Arif Demir İYİ Parti’nin belediye başkan adayları olarak kamuoyuna tanıtılacak. Merakla beklenen Balıkesir’in metropol ilçesi Karesi’de ise iki isim üzerinde çalışmaların devam ettiği öğrenildi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 26 Ekim’de gerçekleştireceği Balıkesir programında açıklayacağı ilçe belediye başkan adayları ortaya çıktı. İYİ Parti Genel Merkezi’nin talimatlarıyla istifalarını veren Bandırma İlçe Başkanı Necmi Sert, Gönen İlçe Başkanı Fedai Coşkun ve Erdek İlçe Başkanı Arif Demir, partilerinin ilçe belediye başkan adayı olarak kamuoyuna tanıtılacak. Geçtiğimiz günlerde Bandırma, Gönen ve Erdek ilçe başkanları İl Başkanı Hasan Fehmi Yörük’e istifalarını sunup, başkan adaylığına talip olduklarını kamuoyuna duyurmuştu. Belediye başkanlığı için istifa eden ilçe başkanları ile İl Başkanı Hasan Fehmi Yörük’ün elleri yukarıda verdiği poz gündem olmuştu. Aynı fotoğraf karesinde adı İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan için geçen Meclis Üyesi Özgür Çelebioğlu’nun da yer alması dikkat çekmişti.

KARESİ İÇİN İKİ İSİM MASADA

Balıkesir’in metropol ilçesi Karesi adayını da Akşener’in ziyaretinde açıklamaya hazırlanan İYİ Parti’de, adaylık için iki isim üzerine yoğunlaşıldığı öğrenildi. Meral Akşener’in Balıkesir programına kadar iki isim arasından Karesi Belediye Başkan adayını belirleyecek İYİ Parti’de bir adayın partide önemli bir görev yürüttüğü diğer adayın ise partiyle bağlantısı olmamasına rağmen Balıkesir kent hayatında tanınmış bir isim olduğu bilgisine ulaşıldı. Kazanacak adaylarla seçmenin karşısına çıkacaklarını ifade eden İYİ Parti İl Başkanı Hasan Fehmi Yörük, SEMBOL Medya’ya yaptığı açıklamada partiyle ilgisi olmasa da toplumda karşılığı bulunan kişileri aday göstermeye sıcak baktıklarını açıklamıştı.