Sındırgı’da sit alanında kendisini defineci sanan jandarmadan kaçan Soner Özkan(27), jandarma kurşununa kurban gitti. Çocuğunuz trafik kazasında hayatını kaybetti denilen aile gerçeği hastanede doktordan öğrenirken, Soner Özkan’ı kafasından vuran Uzman Çavuş E.U. ise bir gün gözaltında kaldıktan sonra serbest bırakıldı.

Sındırgı’da kırsalda arkadaşıyla birlikte sit alanında dolaşırken jandarmayla karşılaşan ve kendilerini defineci sanan ekiplerden panikle kaçan Soner Özkan(27) kovalamaca esnasında uzman çavuş tarafından güpegündüz kafasından vurularak öldürüldü. Olayın asıl ilginç tarafı da bundan sonra yaşandı.  Ağır yaralanan Soner Özkan’ın ailesine “Çocuğunuz Balıkesir yolunda trafik kazası geçirdi” diye haber verildi. Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi’ne giden acılı aile olayın iç yüzünü doktorun “Çocuğunuz kaza yapmadı kafasından vuruldu” açıklamasıyla öğrenirken ne jandarma ne de başka resmi bir kurum aileyle irtibat kurdu. Olayın ardından jandarmaya giden aileye de “Kusura bakmayan kovalama esnasında uzman çavuşun ayağı takılıp yere düştü silah ateşleyip kurşun kafasına isabet etti” cevabı verildi.  Soner Özkan’ı vuran Uzman Çavuş E.U. ise bir gün gözaltında kaldıktan sonra serbest bırakılıp başka bir yerde görevlendirildiği iddia edildi.

KAÇARKEN YERE DÜŞMÜŞ SİLAH ATEŞ ALMIŞ!

Çocuklarının göz göre göre öldürüldüğünü ve bunu yapan kişinin de elini kolunu sallayarak dışarıda gezdiğini belirten Baba Bekir Özkan, EKSPRES’e açıklamalarda bulundu. Olayı bir telefonla öğrendiğini ve kendilerine trafik kazası olarak aktarıldığını belirten Bekir Özkan, “Bu olay cumartesi günü oldu. Kozköy ile Cüneyt arasında kırsal alanda oğlum Soner Özkan ile yanında bir arkadaşı sit alanındayken jandarma geliyor. Kendilerini defineci sandıkları için oğlum Soner Özkan kaçmaya başlıyor, diğer arkadaşı ise duruyor. Sonra arkasından jandarma kovalamaya başlıyor ve oğluma ateş ediyor. Kurşun kafasına isabet ediyor. Bana ilk önce oğlum Soner Özkan’ın Balıkesir yolunda kaza yaptığını söylediler. Hastaneye vardığımda Sındırgı’dan kazayla gelen Soner Özkan (27) burada mı diye sordum. Hastanede doktor beni bir kenara çekip olayın kaza olmadığını vurulma olduğunu söyledi. Sonra beni morga götürdü. Oğluma görünce şoka uğradım. Olay gündüz 16.00 civarında oluyor. Güpegündüz adam mı vurulur? İlk defa böyle bir şeyle karşılaşıyoruz. Hastaneden dışarıya çıkınca vuranın jandarma uzman çavuş E.U. olduğunu öğrendim.  Bizi ne olay yerine götürdüler ne de gelip bir geçmiş olsun dediler. Bu insanlık mı? Jandarmanın bize gelip olayı anlatması gerekirken biz gidip jandarmaya olayla ilgili bilgi almaya gittik. Olayı anlatın dedik; kazı alanında biz gelince oğlumun kaçmaya başladığını söylediler. Bizde arkasından koşarken uzman çavuşun yere düştüğünü ve silahın ateş aldığını söylediler. O ateşte Soner’in kafasına isabet etmiş. İnandırıcı bir şey değil. O ateş eden uzmanı bir gün gözaltına alıp hemen salmışlar ve başka bir yere görevlendirmişler” dedi.

OĞLUM TERÖRİST Mİ?

Oğlu Soner Özkan’ı vuran Uzman Çavuş E.U’nun korunduğunu ve dışarıda elini kolunu sallayarak gezdiğini belirten Baba Bekir Özkan, “Oğlumda silah yok, saldırı yok, hiçbir şey yapmamış. Sadece panikleyip kaçmış, ileri de arabası vardı. Yakalamak mı istiyorsun aracın plakasını yaz bulursun. Diğer arkadaşı kaçmamış, ona sorarsınız. Ateş etmekte ne? Bu adam terörist mi? Olaydan sonra benim gönlümü bile almadılar. Bir geçmiş olsun bile demediler. Burası dağ başı değil. Bir kişi vuruluyor ve vuran kişi serbest dışarıda geziyor. Bir cana mal oluyor ve bunun cezası çekilmeli. Hayvana bile silah çekilmezken insana nasıl silah çekiliyor. Karşındaki kişi terörist değil. Adalet istiyoruz. Gerekirse Ankara’ya kadar gideceğim, bu işin peşini bırakmayacağım” dedi.

ÜMİT ULUS