İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, istişare toplantısı için geldiği Balıkesir’de yerel seçime dair uzun süredir akıllarda yer edinen konulara açıklık getirdi

CHP’nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’a destek konusunun sorulması üzerine, “Genel başkan arasında, genel başkan yardımcıları arasında oturup bir pazarlık yapılması gibi konudan bahsetmiyorum. Bizim İYİ Parti olarak bu yolculuğu çıkma kararlılığımız var. Biz de kendimizin ne olduğunu anlamak zorundayız. Sürekli bir diyet gündeme geliyor. Ömer Seyfettin’in Diyet’ini geçti bu konu. Ödeye ödeye bir hal olduk.” dedi. Akşener, açıklamanın ardından Karesi, Gönen ve Erdek ilçe belediye başkan adaylarını kamuoyuna tanıttı.

KARESİ ADAYI MUSTAFA LEMİ AYTEKİN

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, parti teşkilatlarına yönelik istişare toplantısı için geldiği Balıkesir’de il basın açıklaması yaptı. Yerel seçimlere yönelik Balıkesir’de hiçbir partiyle ittifak yapmayacaklarını, üçüncü bir yol olarak seçmenin karşısına çıkacaklarını kaydeden Akşener, basın toplantısının ardından Gönen’e Fedai Coşkun,  Erdek’e Arif Demir ve Karesi’ye de Mustafa Lemi Aytekin isimlerini belediye başkan adaylarını açıklayıp, İYİ Parti’de olan Susurluk Belediyesi’nde de mevcut Belediye Başkanı Nurettin Güney’le devam edeceklerini belirtti.

ÇÖMEZ SORUSUNA “YORUM YOK” DEDİ

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez’in isminin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için geçtiğinin sorulmasına üzerine Akşener, yanında oturan Çömez’e dönerek “Ne diyorsun kardeşim” diye sorarak konuyla ilgili “Yorum yok” cevabını verdi. CHP’nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın hakkında gelen soruya ne iş birliği ne ittifak yok diyerek karşılık veren Akşener, “Bizim İYİ Parti olarak bu yolculuğu çıkma kararlılığımız var. Biz de kendimizin ne olduğunu anlamak zorundayız. Sürekli bir diyet gündeme geliyor. Ömer Seyfettin’in Diyet’ini geçti bu konu. Ödeye ödeye bir hal olduk” sözleriyle Akın’a destek vermeyeceklerini kesin bir dille ifade etti.  Ahmet Akın’ın 2019 yılında başkan adaylığından çekildiğinin hatırlatıldığı Akşener, “Onlar kendi partisiyle alakalı şeyler. Bırakmasalardı be kardeşim. İyi biri olabilir. Bu kafayla gidilirse askere tez alınır tezkere” dedi.

“SEÇİME TEK BAŞIMIZA GİRECEĞİZ”

“Bu seçimde tek başımıza gideceğiz. Bu sadece Balıkesir’e özel bir şey değil. Bazı şehirlerde il bazı şehirlerde de ilçe başkan adaylarımızı açıkladık. Netleştirdiğimiz adayları açıklıyoruz. Biz 6 yıl önce kurulduğumuzda bu iki kutuplu sistemi bozmak için çıktık. Sizlere üçüncü bir seçenek yaratmak için çıktık.  Mücadele rekabet bunun üzerine olmalı. Türkiye uzun zamandır seçmen odaklı rekabet kavramını kaybetti. Bizim de iddiamız buydu. Malum ucube sistem nedeniyle bu ittifak sistemine şartsız şekilde girdik. O dönemde 3 adayımız vardı. Ben adaydım, Temel Bey adaydı, Muharrem Bey ve Tayyip Bey adaydı. Biz üçümüzün oyunu topladığımızda Ekmeleddin İhsanoğlu kadar oy aldık. Tayyip Bey de seçildi. Buradan çıkardığımız ders Millet İttifakı’nın tek adayla seçime girmesiydi. 2019 yılında beraber yol yürümeyi de biz teklif ettik CHP’ye. 2018 yılında muhalif seçmenin morali çok bozuldu. Dolayısıyla bunu düzeltmek amacıyla İstanbul, Ankara gibi şehirler başta olmak üzere seçmenin moralinin yükselmesi için girişimde bulunduk. O dönem Türkiye mi İYİ Parti mi denildiğinde biz Türkiye’yi tercih ettik. 30 yıllık bir siyasetçiyim, kadrolarımızın hepsi tecrübe abidesi ve 19 ilçeye razı olacaksınız. Bu mümkün mü değil ancak biz hiç problem yaratmadık. Çünkü seçmende ayağa kalktı. Orada da İstanbul’u almanın Türkiye’yi almaya yetmediğini gördük. Ne yaparsak yapalım değişmediğini görünce asıl kurulma amacımız olan üçüncü bir seçenek olarak halkın karşısına çıkmaya karar verdik. Bizde neyiz, kaç kiloyuz, boyumuz kaç bunu öğrenmek istiyoruz. Sadece kaybettiğimize üzülürüz, kazandığımıza seviniriz. Kim kazandı, kim kaybetti onu düşünmeyiz” dedi.

15 MİLLETVEKİLİ KONUSUNU AÇIKLADI

15 milletvekili meselesi çok önemli. 15 milletvekiliyle biz meclise girdik. Bu konuda dua ede ede bir hal oldum. Siyasi olarak baktığımızda CHP’ye demokrasinin yanında durmak ne kazandırdı. Çünkü o milletvekillerini biz transfer etmedik. O milletvekilleri bizim seçime katılmamız için geçici olarak geldiler, benim adaylığıma imza atmadılar. 100 bin imzayı toplayamasaydım ben aday değildim. Bizim seçimlere girdiğinde Türkiye’ye demokrasi anlamında iki farklı görüşün bir araya gelmesini sağladı. CHP’ye bu konuda inanılmaz bir itibar kazandırdı. Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve Deva Partisi’yle bir yan yana gelişi sağladı. İYİ Parti seçime girmeydi seçime anayasayı değiştirecek milletvekili çıkarıyordu AK Parti. Sonuç itibariyle bu konuşmaları yapamıyorduk. Biz teşekkür ederken arada bize de sizde sağ olun denilmesinde fayda var.

“BU KAFAYLA GİDİLİRSE ASKERE TEZ ALINIR TEZKERE”

Onlar kendi partisiyle alakalı şeyler. Bırakmasalardı be kardeşim. İyi biri olabilir. Bu kafayla gidilirse askere tez alınır tezkere. İlk defa bu ülkede sağ ile sol bir araya geldi. Bunun içinde teşekkürü hak ettiğimizi düşünüyorum. Sonuç Ahmet Akın beyefendiye dair benim olumsuz bir cümlem olmadı, olamaz da. Bu başka bir şey ama konu rekabet. Ahmet Akın’ı kötüleyerek bir siyaset yapılmaz. Biz daha iyi yaparız diye ortaya çıkarız. AK Parti’nin seçilmiş belediye başkanı var onun elinden alınır. Genel başkan arasında, genel başkan yardımcıları arasında oturup bir pazarlık yapılması gibi konudan bahsetmiyorum. Bizim İYİ Parti olarak bu yolculuğu çıkma kararlılığımız var. Biz de kendimizin ne olduğunu anlamak zorundayız. Sürekli bir diyet gündeme geliyor. Ömer Seyfettin’in Diyet’ini geçti bu konu. Ödeye ödeye bir hal olduk. Ortak seçime ilk girdiğimiz seçimde biz 4, CHP 24 milletvekili fazladan çıkardı