Yıl: 2016… Dinçer Orkan İl Başkanı. Baki Yarımdağ da yardımcısı. Kendi çapına bakmadan Dinçer Orkan’ın altını oyup il başkanı olmaya çalışan Baki Yarımdağ, bir ses kaydına takılıyor

 

Kayıtta Baki Yarımdağ, Dinçer Orkan’ı çapsızlıkla suçlayıp küfürler yağdırıyor. Kayıt eline geçen Dinçer başkan da bileti kesiyor. Kaderin cilvesi o ki Dinçer Orkan belediye başkanı oluyor, Baki de yardımcı!

 

ORKAN’IN KUYUSUNU KAZDI

 

AK Parti Balıkesir’de kimler kimlerle beraber belli değil. Dün birbirine küfür edenler, bugün sarmaş dolaş olabiliyor. Dinçer Orkan ve Baki Yarımdağ ilişkisi de bunun örneklerinden birisi. Hatırlayın; 2015’te Edip Uğur’un referansıyla il başkanlığına getirilen Dinçer Orkan, kendisine yardımcı olarak da Baki Yarımdağ’ı görevlendiriyor. Yarımdağ, daha ilk günden Başkan Dinçer Orkan’ın kuyusunu kazmaya başlıyor.

 

KONUŞMALAR KAYIDA GİRDİ

 

Yarımdağ gözünü boyuna, posuna, çapına bakmadan il başkanlığına dikiyor. Bunun için önce dönemin milletvekilleriyle temasa geçiyor. Ali Aydınlıoğlu ve danışmanı Osman Tekmeci ile görüşen Yarımdağ, o görüşmede Dinçer Orkan’a verip veriştiriyor. Kurt siyasetçi Aydınlıoğlu da, Baki’ye veriyor gazı. Hızını alamayan Yarımdağ, küfürler savuruyor. İşte o görüşme ses kayıtlarıyla birlikte Dinçer Orkan’a ulaştırılıyor.

 

Karesi Belediyesi’nde 5 yıl şenlik var!

 

3 YIL BUNALIM TAKILDI

 

Kayıtları dinleyen Dinçer Orkan, sorgusuz, sualsiz Baki Yarımdağ’ı il başkan yardımcılığı görevinden alıyor. O gün bugün psikolojik bunalıma girdiği söylenen Yarımdağ, kendisini alkole veriyor, işleri bozuluyor, bunalımdan çıkamıyor. Kaderin cilvesi bu ya, o Dinçer Orkan, kendisi de görevden alınınca Baki Yarımdağ’ı affediyor ve ikili yeniden sıkı bir dost olup bazı gecelerde de boy gösteriyor(!)

 

5 YILI TAMAMLAR MI?

 

Şimdi de Karesi Belediye Başkanı seçilen Dinçer Orkan, ilk iş olarak daha önce kovduğu Baki Yarımdağ’ı Belediye Başkan Yardımcısı olarak ve geniş yetkilerle görevlendiriyor. Önümüzdeki dönemin şüphesiz en renkli belediyesi Karesi olacak. Bakalım Baki Yarımdağ’lı Karesi Belediyesi 5 yılı nasıl geçirecek… Daha önemlisi Yarımdağ bu 5 yılı tamamlayabilecek mi?