Gönen, Erdek ve Bandırma’da ziyaretlerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, burada gerçekleştirdiği temaslar ile hem ilçe esnafıyla, hem ilçe yaşayanları ile hem de ilçenin yönetici kadroları ile bir araya gelerek ortak akıl ile yönetim anlayışını sürdürmeye devam ediyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, ilçe ziyaretlerini hız kesmeden sürdürüyor. Haftanın bir gününü Körfez Bölgesi’nde geçiren Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, bir gününü de Güney Marmara Bölgesi’ne ayırıyor. Gönen AK Parti İlçe Teşkilatı’nı ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu burada Gönen İlçe Başkanı Erdinç Odabaşı, İlçe yönetim kurulu üyeleri ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

Gönen ile ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen hizmetler hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Zekai Kafaoğlu, Gönen’i ve Gönenlileri oldukça önemsediklerini belirterek şu ifadeleri kullandı: “Kendi imkânlarımızla yola devam ediyoruz. Balıkesir çok büyük bir coğrafya ciddi derecede hizmete susamış bir coğrafya. Gönül arzu ediyor ki, hepsini bir anda bitiresiniz. Ama coğrafya büyük, imkanlar sınırlı koyduğumuz hedefler var. O hedeflere ulaşma noktasında çalışıyoruz, gayret ediyoruz. Bazen olumsuzluklarla karşılaşıyoruz. Gönen’de karşılaştığımız olumsuzluklardan birisi de taş ocağıyla ilgiliydi. Bandırma’da bir yol sorunumuz var hala aşamadık, inşallah aşacağız. Fen işleri daire başkanımız Ayhan Beyle görüştük o iki köy arasındaki yola malzeme yayacağız. Yarım kalan işler devam etsin dedik.

YOL ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK 

Çalışması devam eden köy yollarının yarım kalıp kalmayacağıyla ilgili mahalle muhtarlarının ısrarlı soruları karşısında Başkan Zekai Kafaoğlu şu açıklamayı yaptı:

Tereddüt edilecek bir şey yok. Biz yeniden firmalarla da görüştük. Yeniden gaza bastık. Tabii ülkenin yaşadığı bir sıkıntı var. Ekonomik sıkıntıdan dolayı bir şaşma olacak tabii ama mutlaka bu yaptığımız yerleri sati kaplama olarak üzerinden geçeceğiz. Bir taraftan yüklenici firmalar bir taraftan biz. Yollar durmayacak devam edecek. Ama siz de takdir edersiniz ki, işler planlandığı gibi gitmeyebiliyor. Değişik sebeplerden dolayı aksayabiliyor.  Ama şuan itibariyle yüklenici firmalar da bizim ekipler de devam ediyorlar. Coğrafya büyük olunca zor oluyor, bir de çalışmalar şehrin her tarafında devam ediyor.

GÖNEN’E DOKUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ 

Gönen’de yoğun bir tempo ile çalışmaya devam edildiğinin altını çizen Başkan Zekai Kafaoğlu, özellikle dövizdeki dalgalanmalardan dolayı işlerin durduğu yönündeki dedikodulara itibar edilmemesi gerektiğini söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Gönen’e çok dokunduk, dokunmaya da devam edeceğiz. Tabii hala dokunamadığımız yerler de var hala. Ama tekrar gaza basıyoruz, ayağımızı gazdan çekmiş değiliz. Ama işte bu dövizdeki dalgalanmadan dolayı yaşanan sıkıntılardan dolayı yeniden değerlendirme yaptık. Finansmanla ilgili görüşmeler yaptık. Hiçbir yerde, kasalarda para dolu değil.  Mutlaka bu işler kredilerle dönüyor. İller bankası kredi veremez durumda. Özel bankalara yönlendiriyor. Ama belediyemizin kredibilitesi oldukça iyi ve bir sıkıntısı yok. Geçtiğimiz günlerde sayın vekilimizle beraber Vakıflar Bankası Genel Müdürü’ne beraber gittik. Bir büyükşehir belediyesi  20 milyon kredi istiyor. 1 milyon verebiliyorlar çünkü kredibilitesi yok. 1 milyonu da kendi bankasından olan borcundan dolayı veriyorlar. Para da vermiyorlar yani mahsup yapıyorlar. Bizim limitlerimiz var, limitimizin yarısını serbest bıraktılar hemen kullandık. Hatta 3 ayını geri ödemesiz olarak verdiler bize. Hiç yapmadıkları bir şey yaptılar bize.

 “SATİ KAPLAMAYI ASGARİYE İNDİRİP SICAK ASFALTA YÖNELECEĞİZ” 

Özellikle köy yollarına yapılan sati kaplama asfalt çalışmalarının çok sağlıklı bir sistem olmadığını ve gelecek dönemden itibaren sıcak asfalt çalışmasına ağırlık verecekleri müjdesini veren Başkan Zekai Kafaoğlu, yapılan çalışmaların bir plan ve program dahilinde devam edeceğini dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü; “Ama tabiî ki mutlaka bir plan program yapmadan da olmaz. Bu işlerin geri dönüşümü ve çevrilebilirliğini de hesap ederek yolumuza devam ediyoruz. Finans sorununu çözdük yolumuza devam ediyoruz. Konuyla ilgili bütün alımlar yapıldı, yüklenici firmaya da talimat verildi bir sıkıntımız olmasın istiyoruz, Ama dediğim gibi her sene üzerine koyarak gidiyoruz. Şimdi gelecekteki hedeflerimizden birisi de bu sati kaplamalar. Her sene bakım gerektiriyor. Bir sene bakmadığınız zaman öbür sene yok oluyor. Ama sıcak asfalt kapladığımız yerlere bakıyorum daha iyi. Önümüzdeki yıllarda sati kaplamayı en asgariye indirerek sıcak asfalt bir de herhalde beton yollar yapılarak çalışmalara devam edeceğiz. Çalışmalar kalıcı olmalı. Çünkü yol yapıyoruz bu sene bir sonraki seneye tekrar gir bir kısır döngüye sebep oluyor bu sefer. Bunu da aşacağız yani. Bu sene yine baya bir sıcak asfaltta yaptık bazı yerlere. Üniversite yolu mesela. Yapıldığı zaman 10- 20 sene arkasına bakmıyorsun. Hem kaynakların daha doğru kullanılması açısından yerinde oluyor hem de bir standardı olmuş oluyor. Her sene oraya tekrar dönülmemiş oluyor.

Yorumlar
Yorum Yazmak İçin Tıkla


Yorum yapın

ÖNEMLİ: Haberlere yapılan yorumlardan kesinlikle https://gazetekspres.com/ sorumlu tutulamaz. Küfür, hakaret veya ahlak dışı kelimeler içeren yorumların ip adresleri güvenlik açısından kayıt altına alınmaktadır. (IP ADRESİNİZ: 89.252.187.71)