TV100 ekranlarında yayınlanan Sağlı Sollu Gündem programına katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, son günlerde hakkında ortaya atılan iddialara cevap verdi. Hakkındaki iddialara sert çıkan Kafaoğlu, “Biz atılan iftiralara ve dedikodulara pabuç bırakacak birisi değiliz. Bunu yapanların hesabını sorarız. Ama mahkeme önünde sorarız ama siyaseten sorarız. Kimse bizi doğru bildiğimiz yoldan geri çeviremez” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, TV 100 ekranlarında yayınlanan, Gazeteci Aziz Han ve İsmail Koca’nın sunduğu Sağlı Sollu Gündem programına katıldı.  Uzun yıllardır siyasetin içinde olduğunu ve bu dönemde siyasetin belden aşağıya vurularak yapıldığına şahit olduğunu dile getiren Kafaoğlu, bu siyaset anlayışa meydan bırakmayacağını söyledi. Kafaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Yıllardır siyasetin içindeyim. Siyasetin belden aşağı yapıldığını bu dönem görüyorum. 2007 yılında siyasetin dışında kalmıştım, 2014 yılında siyasetin içerisine girdim. İki şeyi fark ettim; birincisi bayanlar siyasete daha çok ilgili hale geldi, ikinci bir şey ise bizi biz yapan değerler yok olmuş, insanlık ölüyor. Siyasette her yol mubah hale gelmiş ancak siyasetin de ilkeleri vardır, siyasetin de ilkeleri vardır. Bu kadar belden aşağı vurarak alçakça siyaset yapılmaz. Asla bunlara da pabuç bırakmayız. Biz buralara kadar tırnaklarımızla kazıyarak geldik. Ben köylü çocuğuyum, ilkokulu-ortaokulu Gökçeyazı’da okudum, liseyi Balıkesir İmam Hatip Lisesi’nde okudum. Ardından diş hekimliği fakültesini bitirdim. Diş hekimliğinden mezun olalı 34 yıl oldu. Muayenehanem var. Büyük oğlum Göğüs Hastanesi Müdür Yardımcılığından istifa edip muayenehanenin başına geçti. Sanki biz ağaç kovuğunda yaşıyorduk” dedi.

“KAFETERYA ZİNCİRLERİNİ BULSUNLAR BAĞIŞLAYALIM”

Oğlunun kafeterya zincirleri ve milyonluk arabaları iddialarına cevap veren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, “Oğlumun biri diş polikliniğin başında.  Devletle, belediyelerle bir işi var mı? Yok. Diğer oğlum, uluslararası ilişkiler ve siyaset bilimi mezunuydu. Bir ara memur olmayı düşündü. Daha sonra Balıkesir’de görev yapmış bir bürokrat “Memur olup ta ne yapacaksın, baban 34 yıllık diş hekimi, 25 yıllık siyaset hayatı var, Balıkesir’de kalın ticaret uğraşın” dedi. O arada bizde Ankara’da Mado’nun sahibiyle karşılaştık. Mado’nun sahibi bize Mado’yu Balıkesir’de açmamızı teklif etti. Mado bir kafeterya sonuçta. Balıkesir’de bir sürü kafeterya açılıyor.  Sıradan bir insan kafeterya açabiliyor, bunu açamayacak bir pozisyonumuz yok ki? Bunun kaça mal olduğu, ne kadar kredi çekildiği, ne kadar çek verildi bunlar belli? Biz belediye başkanları olarak her yıl mal beyannamesi veriyoruz. Mado zincirleri diyorlar? Bulsunlar da diğer kafeteryaları bağışlayalım. Milyonluk araçlar konusuna gelince, bu araçları bulanlara hediye edeceğim. Benim Audi A6 2013 model aracım var. Fatih oğlumun altında da Passat marka 2016 model araba var. İlk evlendiğinde Golf marka araba vardı, sonra İnsignia marka araç aldı. Sonra onu da değiştirdi” dedi.

“KİMİN ELİNDE NE BELGE VARSA MAHKEMEDE HESAPLAŞMAYA HAZIRIM”

Balıkesir halkının kendisiyle ilgili iddiaları ortaya atanları iyi tanıdığını belirten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, “Bizim her şeyimiz şeffaf. Balıkesir bizi de tanıyor, bunu yazanları da tanıyorlar. Bunu yazanlar bugün mahkemelerde yargılanıyorlar. Bunu yazanlar 20 yıl ceza alıp istinat mahkemelerinde yargılanıyorlar. Balıkesir’de bununla ilgili, Balıkesirli işadamlarıyla ilgili yayınlarla ilgili onlarca açılmış dava var. Adalet mekanizması yavaş işliyor ama eninde sonunda adalet mekanizması yerini bulur. Bu iftiraları atanlarda karşılığını görür. Biz siyaseti zenginleşmek için yapmıyoruz, menfaat için yapmıyoruz. Biz bu millete sevdalıyız, reisimize sevdalıyız, inançlı insanlarız. Ben kendim imam hatip mezunuyum. Bizim ahiretimiz yok olacaksa milletvekillikleri de belediye başkanlıkları da öte dursun. Üç günlük fani dünya için asla ahiretimizi mahvedemeyiz. Kimin elinde ne varsa gelsin mahkemede hesaplaşmaya hazırım” dedi.

“ASLA BİRİNE İLTİMAS GEÇMİYORUZ”

Özel kalem müdürlüğü bütçesiyle ilgili iddiaları da cevaplayan Başkan Kafaoğlu, “ Ulusal medyada yazı yazan birisi de bizim özel kalemin bütçesi dedi. 12 milyondu, 14 milyon artırarak 26 milyonu hiç etti dedi. Her daire başkanlığının ayrı bütçesi vardır. Ben geldiğimde bütçe 750 milyondu 250 milyon lira artırdık. Bunlar meclisten geçiyor benim arttırma şansım yok. Niçin bu bütçeyi arttırdık, yolları yapabilmek için arttırdık.  1 milyar liraya çıkardık bütçeyi. 1 milyarlık bütçe içerisinde özel kalemin bütçesi 6. 8 milyon lira. Bunun içerisinde özel kalemde çalışan personelde vardır. Ağırlama da var, karşılama da var. Biz her sene Sayıştay denetiminden geçen bir kuruluşuz. Her sene Sayıştay personeli gelir bizim hesapları inceler giderler. Diş Hastanesi’nde başhekimken de böyleydi, Altıeylül Belediyesi’ndeyken de böyleydi. Büyük işler yapıyoruz, eksiğimiz hatamız olabilir mi? Olur. Asla yanlış yapmıyoruz. Asla birine iltimas sağlamıyoruz. Bir işe 10 kişi talip oluyor, birisine nasip oluyor. Netice de 9’su feveran ediyor, hemen çamur at izi kalsın mantığıyla hareket ediyor. Balıkesir kamuoyu herkesi çok net biliyor” dedi.

“FETÖ TAKTİĞİYLE HAREKET EDİYORLAR”

Hakkındaki iddiaların nedenini siyaseten kendisini rakip görenlerden ve belediyeden menfaat bulamayan kesimlerden kaynaklandığını kaydeden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, “ Yeni döneme geçilirken; acaba adaylıkla ilgili problem yaşatabilir miyim? Bu koltuğu oturtup bizler oturabilir miyiz diye heves içinde olan kişilerde var. Ama biz asla onlara pabuç bırakmayız. Yumuşak başlıysam kim demiş uysal koyunum. Biz gerekli açıklamaları yaptık, suç duyurularında bulunduk. Asla geri adım atmak yok, sonuna kadar takipçisi olacağız. Kimin elinde bilgi belge varsa çıksın ortaya. Bizim abdestimizden şüphemiz yok. Veremeyeceğimiz hesap yok. Zaman zamanda birlik-beraberlik duygusunu zedelemek için partimizin içerisinde de bir takım fitne ve provokatörler giriyor. Tam bir FETÖ taktiğiyle hareket ediyorlar. 24 Haziran seçimlerinde bu listeyle 3 milletvekili çıkaramazsınız diyen AKP’liler vardı, oy vermedi bunlar. 5 milletvekili çıkardık, Balıkesir Türkiye’nin gündemine oturdu. Cumhurbaşkanımız bizi tebrik etti. Kadın Kolları Kongresi’nde Balıkesir’i şaha kalktığınız dedi. Sonra bu başarıyı ödüllendirdi beni divana oturttu. Kardeşliği kimse dinamitleyemez. Biz il başkanımızla, milletvekillerimizle, teşkilatlarımızla belediye başkanlarımızla, kadın kollarımız, gençlik kollarımızla biz dimdik ayaktayız. 31 Mart yerel seçimlerinde Balıkesir yeniden şahlanacak. Yeni bir tarih yazacak. AK Parti kurulduğu günden bu yana ne algılar oluşturdular başaramadılar, başaramayacaklarda” dedi.

“CUMHURBAŞKANIYLA 24 YILLIK BİR HUKUKUMUZ VAR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la 24 yıllık bir hukuklarının bulunduğunu ve bu tarz yayınların ve algı operasyonlarının işe yaramayacağını ifade eden Kafaoğlu, “ Cumhurbaşkanımız gazetelere bakarak, sosyal medya hesaplarına bakarak bir kişiyle ilgili karara varmaz. Bizim 24 yıllık bir hukukumuz vardır. Biz siyaseten bu yolda beraber yürüdük. Biz de belediye başkan adayı nasıl olunur bellidir. Sizin talep etmenizle olunmaz. Bunun metotları vardır. Genel merkezimiz teşkilat yoklaması yapar, kamuoyu yoklaması yapar. Sivil toplum kuruluşlarına görüşlerini sorar. Sonra birine karar verir. Genel Merkezimiz, Genel Başkanımız kime karar verdiyse teşkilatlar onun yanında birleşerek en yüksek sonucu almak için çalışır. Balıkesir’de kimse birliğimizi-beraberliğimizi bozamaz. Siyasette başta cumhurbaşkanımız olmak üzere siyasetçilere atılmadık iftara kalmamıştır. Biz atılan iftiralara ve dedikodulara pabuç bırakacak birisi değiliz. Bunu yapanların hesabını sorarız. Ama mahkeme önünde sorarız ama siyaseten sorarız. Kimse bizi doğru bildiğimiz yoldan geri çeviremez. Biz liderimize sevdalıyız. O hangi görevi verirse versin başımızın üzerinde yeri vardır. Artık dönem 2 b 1 k dönemidir. Yani Birlik-Beraberlik ve Kardeşlik dönemidir” dedi.