CHP’den Burhaniye Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan 20.ve 21.dönem Balıkesir Milletvekili Tamer Kanber, Burhaniye için hazırladığı projeleri CHP Burhaniye İlçe Başkanlığı ve Genel Merkezi ile paylaştı. CHP İlçe Başkanı Ergün İnce, Kanber’i “Vekilim” diye karşılayıp “Başkanım” diye yolcu etmesi dikkatlerden kaçmadı.

CHP’den Burhaniye Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan Tamer Kanber, Burhaniye için ortaya koyduğu projeleri CHP Burhaniye İlçe Başkanlığı ve Genel Merkez’de ilgi gördü. Aday olması halinde yüzde 70 oy alacağının taahhüdün veren Kanber, aday olup seçilmesi durumunda ise ortaya koyacağı projeleri; tarım, hayvancılık, balıkçılık, turizm, enerji, eğitim, spor, kültür ve sanat başlıkları altında paylaştı. Kanber,  CHP Burhaniye İlçe Başkanı Ergün İnce ve yöneticiler tarafından sıcak bir şekilde karşılandı. CHP İlçe Başkanı İnce tarafından ‘Vekilim’ ve ‘Başkanım’ ifadeleriyle hitap edilen Kanber,  aday olup seçilmesi durumunda Burhaniye’nin gelişimi için yapacağı projeleri aktardı.

 

“EKİLİ ALANLARI

GELİŞTİRECEĞİZ”

Tarım, hayvancılık ve balıkçılık alanında Burhaniye’yi geliştirecek projelerin altına imza atacağını kaydeden Kanber, “Tarım ve hayvancılığın ana geçim kaynağı olabilecek ilçemizde, izlenen yanlış politikalar yüzünden durma noktasına gelen sektörü canlandıracak, yeni projeleri çiftçimizin önüne serecek ve uygulamasına destek olmak için daima yanında ve yardımcısı olacağız. Ekilen alanları genişletip çiftçimizin hizmetine sunmak için çalışacağız. Burhaniye’de ekili alanları genişletilecek ve sulama olanakları artırılacak. Çiftçimize tohum desteği vereceğiz. Tarımda makineleşmeye yatırım desteği sağlayacağız. Tarım destek eğitim enstitüsü kuracağız. Tarım ürünleriyle ilgili Pazar imkânlarını geliştireceğiz. Çayır ve meraların kullanımını çiftçilere açacağız. Hayvan soylarını ıslah edeceğiz. Hayvan ürünlerini işleyen sanayi kollarını geliştireceğiz. Hayvan ve hayvan ürünlerinin pazarlama imkânlarını geliştireceğiz. Modern balıkçılık yöntemlerini teşvik edeceğiz. Kültür balıkçılığını teşvik edeceğiz. Depolama ve soğutma olanaklarını arttıracağız. Kıyı kirlenmelerini engelleyeceğiz.” dedi.

 

“KENDİ ELEKTRİĞİMİZİ ÜRETECEĞİZ”

Burhaniye’nin turizm potansiyelini en iyi şekilde ortaya koyacak projelerin altına imza atacaklarını vaat eden Tamer Kanber, “ Burhaniye’nin, 21 kilometre sahil şeridinin ve doğal zenginliklerinin dünya turizmdeki bilinirliliğinin artırılmasını sağlayacağız. Sağlık amaçlı turizm tesisleri kuracağız.  Tedavi amaçlı konut projeleri hayata geçireceğiz” dedi. Enerji konusunda da Burhaniye’ye özel projelerinin bulunduğunu kaydeden Kanber, “ GES projesi ile Burhaniye kendi tüketeceği enerjiyi üreterek, hem halkına, hem de Türkiye ekonomisine katkı sağlayacaktır. Enerji için harcanan bütçe yarı yarıya düşürülerek, gelişimi sağlayacak diğer projelere yapılacak aktarım ile kazanan Burhaniye olacak” dedi.

 

BURHANİYE SANAT MERKEZİ HALİNE GELECEK

Eğitim, spor, sanat ve kültür alanlarındaki projelerden de bahseden CHP Burhaniye Başkan Aday Adayı Tamer Kanber, “Toplumun ihtiyaçları doğrultusunda yetişkin eğitim projelerinin uygulamaya koyacağız. İşsizlere meslek edindirme amaçlı projeler ile Burhaniye halkına ve Burhaniye ekonomisine kazanç sağlayacak imkânlar oluşturulacak. Doğal kaynakları ve tabi varlıklarıyla zengin Burhaniye’yi ulusal ve uluslararası spor takımlarının kamp merkezi haline getireceğiz. Burhaniye Tuncel Kurtiz Sanat ve Bilim Akademisi’ni kuracağız. Akademide; sanat ve bilim alanında eğitim verip, etkinlikler düzenleyeceğiz. Ulusal ve uluslararası festivaller ile Burhaniye sanat merkezi haline gelecektir” dedi.