İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıkladı

Balıkesir’de PKK/HDP tandanslı iki isim Millet İttifakı listesinde

KANDİL İTTİFAKI GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye genelinde 325 Balıkesir’de de 2 PKK/HDP tandanslı ismin CHP ve İYİ Parti listelerinden meclis üyesi adayı olduğunu ifade etti

GÖMEÇ VE BURHANİYE LİSTESİNDE SKANDAL

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Son tespitlerimize göre Türkiye genelinde 325 kişiyi ilçe belediye meclis üyesi olarak şu aziz millete teklif ediyorlar” şeklinde deklare ettiği listede Balıkesir de gündeme geldi. CHP Gömeç Belediye Meclis Üyesi Adayı Bülent Turan’ın oğlu Emrah Turan’ın 2015  yılında PKK/KCK terör örgütü adına silahlı faaliyet yürüten örgütün kırsal alanına katılıp geri döndüğü ayrıca Burhaniye Meclis Üyesi Adayı Rıfat Özyolcu’nun da 2018’de HDP teşkilatlarına maddi destekte bulunduğu iddia edildi.


KUVA-Yİ MİLLİYE ŞEHRİ BUNLARA OY VERMEZ!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiği PKK ile bağlantılı 325 ismin CHP tarafından belediye meclis üyesi adaylığına yazıldığı bilgisinin detayları kamuoyuyla paylaşıldı. Balıkesir’den de iki ismin PKK ve HDP ile bağlantısı resmi kanallarca gün yüzüne çıkartıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, CHP listelerinde PKK ile bağlantılı 325 kişinin belediye meclis üyesi adayı olarak yazıldığını açıklamasının ardından detaylar kamuoyuyla paylaşıldı. Balıkesir’den de sözde ülkücü İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok’un ittifak ortağı olduğu CHP listelerinde yer alan iki ismin PKK ve HDP ile bağlantıları İçişleri Bakanlığı tarafından gün yüzüne çıkartıldı.  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Son tespitlerimize göre Türkiye genelinde 325 kişiyi ilçe belediye meclis üyesi olarak şu aziz millete teklif ediyorlar” şeklinde deklare ettiği listede Balıkesir’den de PKK/HDP tandaslı iki ismi Kuva-yi Milliye şehrinin evlatlarına teklif ettiler.

BİRİNİN OĞLU DAĞA ÇIKMIŞ BİRİ DE HDP’YE YARDIM ETMİŞ

Daha önce Sembol Medya bünyesine ait Yenisöz gazetesinin HDP ile bağlantılarını ortaya çıkardığı ve ‘Heval İttifakı’ başlığıyla gündeme getirdiği CHP Gömeç Belediye Meclis Üyesi Adayı Bülent Turan’ın oğlu Emrah Turan’ın 2015 yılında PKK/KCK terör örgütü adına silahlı faaliyet yürütmek amacıyla örgütün kırsal alanına katılıp geri döndüğü ya da kırsal alanda eğitim alıp gönderilmiş olabileceği tespit edildi. Öte yandan CHP Burhaniye Belediye Meclis Üyesi Adayı Rıfat Özyolcu’nun da 2018 yılında HDP Balıkesir/Burhaniye İlçe teşkilatına maddi destekte bulunduğu öğrenildi.

Konu: RIFAT ÖZYOLCU (Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir/Burhaniye İlçe

Belediye Meclisi Üyesi Adayı)

2018 yılında HDP Balıkesir/Burhaniye İlçe Teşkilatına maddi destekte bulunduğu şeklinde bilgiler elde edilmiştir.

Arz.21.03.2019

Konu: BÜLENT TURAN (Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir/Gömeç İlçe Belediye Meclisi Üyesi Adayı)

Oğlu Emrah TURAN ’ın 2015 yılında PKK/KCK terör örgütü adına silahlı faaliyet yürütmek amacıyla örgütün kırsal alanına katılıp geri döndüğü ya da kırsal alanda eğitim alıp gönderilmiş olabileceği şeklinde bilgiler elde edilmiştir.

Arz.21.03.2019