AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz,  İl Öğrenci Meclisi toplantısında öğrencilere iş ve siyasette başarılı bir kariyer için yapılması gerekenleri kendi yaşamından kesitlerle anlattı.  Yılmaz, “Kavgaya girerseniz yıpranırsınız, hiç girmezseniz büyükşehir belediye başkan adayı olursunuz, üniversite temsilcisi olursunuz. Siz işinize bakın güzel işler yapmaya bakın” dedi.

İl Öğrenci Meclisi seçimlerden sonraki ilk toplantısını Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz ve İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız’ın katılımıyla Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi. AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz, öğrencilere siyasette ve iş hayatında başarılı bir kariyer için yapması gerekenleri kendi deneyimlerini üzerinden paylaştı.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan İl Öğrenci Meclisi Başkanı Kuzey Aydaş, yapacakları çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

 “KENDİNİZE İDOL SEÇİN”

Başarılı bir kariyer planlaması için kendi hayatından örnekler vererek konuşmasına başlayan AK Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz, öğrencilere iyi ve kötü olmak üzere iki idol seçmeleri yönünde tavsiyede bulundu. Ailenin en küçük bireyi olarak abilerini model aldığını ifade eden Yılmaz, “ Ben gençken bu yaşlarda ne yapıyordum. Güzel anılar geliyor aklıma. Ailenin en küçüğü olmanın bir avantajı var, o da model aldığınız abilerinizin olması. Onların yaptığı hataları yapmama onların yaptıkları güzel şeyleri de taklit ettiğinizde başarılı oluyorsunuz. Abim üniversiteyi kazanamadığını ve bunun ailede nasıl bir etki yarattığını gördüm. Dil bilmenin avantajlı olduğunu gördüm. İdol seçin. Biri iyi diğeri kötü idol olsun. İyi idolü seçtiniz mi en kötü onun kadar başarılı olursunuz. Kötü idolü ise bu ne hata yapmış ki ben bunu yapmazsan onun düştüğü pozisyona düşmem. Taklit etmek kötü bir şey değil. Taklit etmeyin, ezberlemeyin diyorlar ya; taklit edin, ezberleyin. Ezberlemek güzel bir şey, hafızayı tekrarlar. Taklit etmek güzel bir şeydir; taklitler aslını geçmeye başladığı an orijinal olur. Olmayan bilgiyle bir şey yapılabilir mi? Hafızanızda bilgi olmalı. Şiirler olmalı, dualar olmalı, anılar olmalı. Ben genç yaşta bazı şeyleri abilerim sayesinde öğrendim.  Bir defa üniversite mezunu olmayanın haysiyeti yok. Önce bu üniversite bitecek. En kolay nasıl kazanabilirim diye düşündüm. Dil biliyorum, yabancı dil öğretmenliğini kazandım. Türkiye 776.sı oldum hiç çalışmadan. Çünkü bilgimle girdim. Daha sonra üniversiteyi girdiğimde dünya klasiklerinin çoğunu lisede okumuştum. Genelde onları soruyorlardı üniversitede. Üniversite de rahat ettim” dedi.

 “KAVGA GİRERSENİZ YIPRANIZSINIZ,GİRMEZSENİZ BAŞKAN ADAYI OLURSUNUZ”

Üniversite öğretiminde de sosyal yönünün güçlü olduğunu ve öğrenci başkanlığı görevi yaptığını kaydeden AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz, hiçbir kavganın içinde olmayan işini yapan kişilerin önemli noktalara geldiğini belirtti. Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:  “  Öğrenci temsilcisi seçiyorlardı; hazırlıkta elimi kaldırdım. İkinci sınıfta üniversite senatosu öğrenci başkanı oldum. Çünkü okulda herhangi marjinal gruba girmeyen biz vardık. Diğerleri birbirlerini seçmemek için bizi seçtiler. Genelde böyle olur; kavgaya girerseniz yıpranırsınız, hiç girmezseniz büyükşehir belediye başkan adayı olursunuz, üniversite temsilcisi olursunuz. Siz işinize bakın güzel işler yapmaya bakın. O aralar üniversitede çok güzel işler yaptık. Bunları yaparken geceleri vücudumda isterik çıktığını bilirim üzüntüden. Rektör gelir ayrı kızar, dekan gelir ayrı kızar. Arkadaşlar bir türlü memnun olmaz. Bunları herhangi bir şey umarak yapmıyorsunuz, bir organizasyon yapıyorsunuz. Tek amacınız var laf gelmesin, mükemmel olsun, güzel yaptılar desinler diye. Ekibimiz vardı, bunları yaptık. Birçok arkadaşım kâğıt oynuyorlar benim spor alışkanlığım vardı üniversitede. Ya spora gidiyorum ya bu işlerle uğraşıyorum. Hepimiz hayata eşit şartlarda başladık. O dönem beni eleştirenlerin çoğu şimdi bana çalışıyor. Arkadaşlarımın hepsini iş sahibi yaptık. Kendi işimizi kurduk. O aralar istikbali yüksek olan gençleri etrafında görmek isteyenler vardı. Üçüncü sınıfa giderken bir arkadaş geldi dedi ki; bir siyasi partinin kuracağı Düşünce Peteği Topluluğu diye bir grup kurulmak isteniyor, bu kurulacak gruba başkan adayı aranıyor. Sen yapar mısın dediler. İki buçuk yıl siyaset yaptım birçok önemli işadamı, siyasetçi, bakanla tanışma fırsatı buldum” dedi.

YILMAZ: “ADAMIN ÇOCUKKEN ÇALDIĞI ÜZÜMÜ ARAŞTIRIR RAKİPLERİNİZ”

Öğrencilere siyasetle de ilgili önemli tüyolar paylaşan Yücel Yılmaz, “Kendinizde olmadan siyaset olmuyor. Önce siyaset yapacağınız kaynağı bulmanız lazım. Aynı zamanda ben bunu yaptım diyecek bir malzeme olacak. O zaman siyaset yapabilirsiniz? Siyasetle başlayıp siyasetle devam edilmez. Siyasete emek verir yaparsınız ailenizin parasıyla, sonra kendi paranızı kazanırsınız. Ben varım diyebileceğiniz bir geçmişiniz olur. Sonra sizi birileri bulur. İki tane özelliğe ihtiyacınız var. Bir; emeğinizi esirgemeyen üşengeç olmayan bir yapıya ihtiyacınız olacak. İki; utanılmayacak bir geçmişe. Adamın çocukken çaldığı üzümleri araştırır rakipleriniz. Bu yaştan itibaren dengeli, kontrollü hep hesabı verilebilir, dürüst bir hayat yaşamanız lazım. Bunlar olduğu müddetçe sizi kimse engelleyemez. Çok arkadaşı bir yerden alıp bir yerlere getirmek istiyoruz ama çocukken çaldığı üzümlerden bir tanesine yakalanıyor. Neden o ben değilim diyenler var. Sizin liyakatinize bakmazlar. Başka şeylere bakarlar. Güçlü Türkiye sizlerin üzerine kurulacak” dedi.

Yorumlar
Yorum Yazmak İçin Tıkla


Yorum yapın

ÖNEMLİ: Haberlere yapılan yorumlardan kesinlikle https://gazetekspres.com/ sorumlu tutulamaz. Küfür, hakaret veya ahlak dışı kelimeler içeren yorumların ip adresleri güvenlik açısından kayıt altına alınmaktadır. (IP ADRESİNİZ: 89.252.187.71)