DOĞA KATLİAMINA DUR DEMEK İÇİN NÖBETTELER

 

KAZDAĞLARI’NDA SU VE VİCDAN NÖBETİ VATANDAŞ İSYAN ETTİ

 

Türkiye’nin oksijen deposu Kazdağları’nın üzerine kurulan altın madeni, vatandaşların tepkisine neden oldu. Kazdağları’nı harabeye çeviren altın arama şirketi iddilara göre 195 bin ağaç kesti. Vatandaşlar maden alanında nöbet tutmaya başladı.

KAZDAĞLARI HEPİMİZİN

Kazdağların’daki doğa katliamına karşı direniş sürüyor. Vatandaşların ve çevre koruma örgütlerinin başlattığı ‘Su ve Vicdan’ nöbetine binlerce kişi destek verdi.Sosyal medyadan ‘Kazdağları hepimizin’ etiketiyle başlatılan kampanya sonrasında vatandaşlar bölgede nöbet tutmaya başladı. Bakanlığın “kesilen ağaçlar Kazdağları’nda değil” açıklaması ise yeni tepkilerin doğmasına neden oldu.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA GELDİ

 

Kazdağları’nda Kanadalı Alamos Gold şirketi tarafından yürütülen altın madeni projesinin ÇED raporunda 45 bin ağaç kesildi denmesine rağmen çok daha fazla ağaç kesildiği ortaya çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığı ise yaptığı açıklamada “Bölgede söylenenin aksine 195 bin değil, 13 bin 400 ağaç kesildi” dedi. Ayrıca bakanlık, ağaçların kesildiği bölgenin Kazdağları’na 40 kilometre uzakta yer aldığını söyledi.

ÜNLÜ KOMEDYEN İSYAN ETTİ

 

Şahan Gökbakar, Kazdağları’na yapılmak istenen altın madeni için kesilen ağaçların sayısını açıklayan Tarım ve Orman Bakanlığı’na “Biz salak mıyız?” diyerek sitem etti. Komedyen Şahan Gökbakar, “Yapılan katliama bizler dur demeliyiz!” diyerek vatandaşlara destek çağrısı yaptı. Sosyal medyada günün konusu olan ağaç katlimına Yıldız Tilbe, Ata Demirel ve Mert Fırat gibi ünlüler de destek verdi.