Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, basın mensuplarına hizmette geçen iki yılın değerlendirmesini yaptı. Kendisi hakkında ortaya atılan belediye başkanlığını bırakıp milletvekili veya bakan olacağı yönündeki iddialara cevap veren Başkan Yılmaz, böyle bir isteğinin olmadığının partisinin ve cumhurbaşkanının onay vermesi durumunda 2024 yılında yeniden aday olmak istediğini söyledi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz,  hizmette geçen ikinci yılını Avlu Kongre Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısıyla değerlendirdi.  Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başkan Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi ve 2024 yılındaki yerel seçimlerle ilgili önemli açıklamada bulundu. Partisinin de uygun görmesi durumunda 2024 yılındaki yerel seçimlerde aday olmayı düşündüğünü belirten Yılmaz, “Biz bu işi öğrendik, sorumluluklarımızın farkındayız partim de aday gösterirse devam edeceğim. Kimse heveslenmesin ve böyle yıpratmaya çalışmasın” dedi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde muhalefet partilerinin asılsız iddiaları ve yalanlarını zamanı geldiğinde halka anlatacaklarını belirten Yılmaz, “Zağnos Paşa Cami’nin avlusunu satıyor konusundan başlayıp, 18 uygulamasını imara açıyorlardan devam eden hiç gerçekle alakası olmayan konuları şehrin gündemine getiriyorlar. Ondan sonra bize cevap ver diyorlar. İftira olan bir şeye biz nasıl cevap verelim. Zağnos Paşa Cami’nin avlusunu satıyorlar dediler. O gün meclis toplantısındaki görüntüleri ortaya koyalım koca koca belediye başkanları çıkıp konuşuyor. Rezilliğin biri bin para. Ama seçim zamanı bu görüntüleri de ortaya koyacağız.” dedi.

“KİMSE HEVESLENMESİN PARTİM ADAY GÖSTERİRSE ADAYIM”

Kendisi hakkında ortaya atılan Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini bırakıp, milletvekili  ya da bakan olacağı yönündeki iddiaları yanıtlayan Yücel Yılmaz,   ” Bizim vazifeye talip olmak ya da plan yapmak gibi bir lüksümüz yok. Benim en iyi yaptığım iş; önümdeki işi bütün mesuliyet duygusuyla yapmaktır. Kim söylüyor, ne söylüyor ben duymadım böyle bir şey. Ben Büyükşehir Belediye Başkanı olmak istiyorum diyemeyen Yücel Bey’in başka planları var diyorlar. Allah nasip ederse 2024 yılında Partim, Cumhurbaşkanım beni tekrar aday gösterirse devam ederim. Başka bir işte gözüm yok. Türkiye’ye hizmet etmek adına başka görevler güzel olur ancak en güzeli şehrine hizmet etmektir. Zaten bildiğimiz işi yapıyoruz. Milletvekilliği, bakanlıktan daha maktul bir şey ki; bakanlar, valiler, milletvekilleri istifa ediyor, belediye başkan olmak istiyor. Bir de seçime giriyor hazır da verilmiyor. Zorla alır bizi götürürlerse sana burada görev veriyoruz derlerse itiraz edecek halimiz yok. Ama kimse de hayal etmesin Yücel Yılmaz gidecek diye sonuna kadar da belediye başkanlığına devam edeceğiz. Buradan da kamuoyuna ilan ediyorum; biz bu işi öğrendik yapmaya çalışıyoruz, sorumluluklarımızın farkındayız partim de aday gösterirse devam edeceğim. Kimse heveslenmesin ve böyle yıpratmaya devam etmesin. Adını koyalım da bilinsin” dedi.

 

“KİMSEYE EYVALLAHIMIZ YOK”

Kendisinin ve ekibinin hizmet üretme yolunda her türlü zorluğa göğüs gerdiklerini kaydeden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, ” Biz yaptık denilsin istiyoruz. Şehir kazansın istiyoruz. Siyaseten sopa yememiz gerekiyorsa yiyelim. Yaşıyoruz; adamın hoşuna gitmediği zaman geliyor ailenin içinde olduğu evinin önünde ateş ediyor. Yargı gereğini yapacaktır. Biz bunlardan da korkmuyoruz, hodri meydan diyoruz. Kimseye eyvallah diyeceğimiz bir şey yok. Şehrin doğruları belli, herkes bir kere ölür. Ben ya da arkadaşlarımız şehre hizmet ederken hiç bir şeyden çekincemiz yok. Ekşi yemedik ki karnımız ağrımasın. Burası da muz cumhuriyeti değil” dedi.

“İFTİRALARI ZAMANI GELİNCE HALKA GÖSTERECEĞİZ”

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde muhalefetin asılsız ve yalan iddialarla siyaset yaptığını vurgulayan Yılmaz, ”  Zağnos Paşa Cami’nin avlusunu satıyorun konusundan başlayıp, 18 uygulamasını imara açıyorlardan devam eden hiç gerçekle alakası olmayan konuları şehrin gündemine getiriyorlar. Ondan sonra bize cevap ver diyorlar. İftira olan bir şeye biz nasıl cevap verelim. Zağnos Paşa Cami’nin avlusunu satıyorlar dediler. O gün meclis toplantısındaki görüntüleri ortaya koyalım koca koca belediye başkanları çıkıp konuşuyor. Rezilliğin biri bin para. Ama seçim zamanı bu görüntüleri de ortaya koyacağız. Herkes söylediğine sahip çıkacak. Satıyor dediler, meydana döndü. Ne oldu bunu tüm Türkiye’ye duyurdular ve Balıkesir rezil olduğuyla kaldı. Herkesin çapsızlığı ortaya çıktı, eserde ortaya çıktı. Arşiv yalan söylemez. Sen mi doğru adamsın ben mi doğru adamım onun tartışması yaşanacak. İtiraz edilen şey şehrin yararınaysa biz onlar itiraz etti diye bundan vazgeçmeyeceğiz. Olması gereken şehir mutabakatı sağlanacak” dedi.