Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

“KIRSALA ÖNCELİK VERECEĞİZ”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda seçimden sonra geçen 40 günde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Rutin belediye hizmetlerinin aksamadan devam ettiğini ifade eden Başkan Ahmet Akın, bu süreçte kırsal mahallelere yönelik hizmetlere ağırlık vereceklerini belirtti

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı

Seçimin ardından geçen süreçte tamamen açık ve şeffaf bir sistem kurmak için çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Akın “Çözüm konusunda bize inanın ve güvenin. Çünkü başkan olarak benim derdim; Balıkesirli hemşerilerimin bana verdiği bu 5 yıl süreyi layıkıyla ve adabıyla hizmetlerle tamamlamak. Bunun üzerine de çalışmalarımız var. Belediye hizmetlerimizin tamamı aksamadan sürüyor” dedi. Belediye hizmetlerinde önceliği kırsal mahallelere vereceklerini kaydeden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, “  Önceliğimiz kırsal bölgeler. Yüzlerce mahallemize ulaşılamıyor, yüzlerce mahallemizin yollarında sıkıntı var. Mahallelerimiz bomboş duruyor. Oraların yeniden canlanması, o bölgelerin hayatın içinde olması için bir seferberlik başlattım. Bunun en basit olan yanı tarla yollarından başladık. Tarla yolları çiftçi için çok önemli. Bu konuda 4 milyon dekarlık bir alan ve şu anda bunun 1 milyon dekarını bitirdik. Çok hızlı şekilde devam ediyoruz. Kaplamalarla ilgili yol haritamızı çıkardık. Mezarlıklar, yollarımız ve çevremizin temizliği ile ulaşım gibi konularda çalışıyoruz. Bununla ilgili izleme birimleri kurduk. Muhtarlarımızla ilgili bir sistemle Balıkesirli muhtarlarımızı buluşturuyoruz. Her gün bir ilçenin muhtarlarıyla bir araya geliyoruz. Muhtarlarımızın hizmetlerinin daha kolay ulaşılabilmesi için. Çağrı Merkezi’ni baştan aşağı yeniliyoruz. Teknolojinin verdiği imkanları sonuna kadar kullanacağız. Köyler şu anda bomboş. Muhtarlarımız oraların liderleri, onlarla kol kola çalışıyoruz” dedi.

CUMHURİYET KÖYLERİ GELİYOR!

Nüfusu yoğun kırsal mahallelere yönelik hayata geçirecekleri çalışmalardan da bahseden Başkan Akın, “Cumhuriyet köyleri kuracağız. Büyük kırsal mahallelerimiz var. Örneğin; Şamlı, Pamukçu gibi. Pamukçu’ya köy diyemezsiniz bence orası büyük bir belediyeyi hak eden yer. Orada insanlar terk etmiş gitmiş. Ama yaşam şartları dibimizde olmasına rağmen çok geride. Buralara hız verdik. Her mahallede oyun parkımız olsun”

HANIM EVİ VE KREŞ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Yakın zamanda çalışmalarına başlayacakları projeler hakkında da bilgi veren Başkan Akın, “Kadınlarımız için hanım evini çok yakında açıyoruz. Bu hanım evlerinde özellikle kadınların rahatı bizim için önemli. Orada psikolojik destek olacak, eğitimler olacak. Kreşlerle ilgili yerleri belirledik onları da hızla hayata geçireceğiz. Birde sosyal hayat konusu var. Balıkesir’de sosyal hayat konusunda sıkıntımız var. Merkezimiz Zağnos Paşa Cami etrafına yayılmış. Bunun içinde çalışıyoruz. Çevremizdeki mahallerimizin gelişimine önem verdik. Termal otelimiz var. Burada da liyakatle hareket ediyoruz. Şu anda her gelen üyelerimize tek tek kendilerini tanıtmalarını istedik. Dar bir yönetim kuruluyla gidiyoruz, ihtiyaca göre burayı daha da arttıracağız” dedi.

Balıkesir merkez ve kırsal mahallelerdeki yol durumuyla ilgili de çalışmaların hazır olduğunu açıklayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, “ Asfalt programımızı bitirdik, bunların hepsi bir ayda oldu. Nereye asfaltlayacağız belli. Altyapıyla ilgili çalışmalarımız var. Bu konuda çalışma yapan şirketleri Balıkesir’e davet ettim, altyapıyla ilgili çalışmalar yapsın diye. Bize yol göstermelerini rica ettim. Sinek ve haşereyle mücadelede bir sıkıntımız olmayacak” dedi.

‘TEK AMACIM, BALIKESİR AİLEME HAYIRLI EVLAT OLMAK’

Basın mensuplarının dertleri ve sıkıntılarını da en kısa sürede çözüme kavuşturacaklarını söyleyen Başkan Ahmet Akın “Balıkesir benim ailem. Tek amacım, aileme hayırlı evlat olmak. Bu çok önemli görevi bana veren Balıkesir Aileme, 5 yıl boyunca hizmet etmek için yola çıktım. Allah, mahcup etmesin” diye konuştu.