Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Çapar, 25 Kasım itibariyle başlayacak olan zorunlu kış lastiği uygulaması için oda üyelerine uyarıda bulundu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın düzenlemeleri kapsamında tüm ticari araçlarda kış lastiği kullanımı zorunluluğu 1 Aralık’tan 25 Kasım tarihine çekildi. Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Çapar, oda üyelerini kış lastiği uygulaması konusunda hazırlıklarını yapmaya davet etti. Başkan Osman Çapar, “Yolcu taşımacılığındaki bütün ticari faaliyetler yürüten araçların zorunlu lastik değişimi başlıyor. 25 Kasım itibariyle kış lastiği uygulaması yürürlüğe girecek. Yıllardır devam eden bir uygulama ve Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Odası üyelerimizin yüzde 99’u uyarılarımıza istinaden bu uygulamaya uyuyor. Ancak biz her sene bu konuda uyarılarımızı yapıyoruz.”diye konuştu.

LASTİK TAKMAYANA PARA CEZASI
Kış lastiği taktırmayan işletmelere para cezası uygulanacağını belirten Başkan Çapar, “Bölgemizde kar yağışı çok olmadığı için bu uygulama üyelerimize zorunluluk gibi gelebiliyor. Ancak iş, trafik ve yolcu güvenliği için oldukça etkili ve önemli bir uygulama. Birçok alanda çalışan üyelerimiz var. Bu nedenle üyelerimizi bu uygulamaya uymaya davet ediyoruz. Trafik denetlemelerinde kış lastiği taktırmayan işletmelere para cezası uygulanıyor. Zorunlu olduğu halde araçlarına kış lastiği taktırmayan işletmelere 2 bin 568 lira civarında bir para cezası uygulanacak” dedi.