Avustralya’nın Çanakkale Konsolosu Dylan Walsh, görev süresinin dolması nedeni ile geldiği Balıkesir’de Vali Ersin Yazıcı’ya veda ziyaretinde bulundu.

Vali Ersin Yazıcı, makamdaki kabulde gerçekleşen görüşmede, Avustralya ile Türkiye arasında iki ülke hükümetleri arasında en üst düzeyde çok güçlü ilişki ve dostluk bağları olduğunu ifade etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ersin Yazıcı, “Çanakkale’de görev yapmasına rağmen her fırsatta Balıkesir’i ziyaret eden, tarihi değerlerinden, doğal güzelliklerinden ve şifalı kaplıca sularından sıkça faydalanan Sayın Walsh bu güzellikleri Avustralya halkı ile paylaşarak Balıkesir’e gelen Avustralyalı turist sayısındaki büyük artışın kaynağı olmuştur. Başarılı ve girişken yapıya sahip ikili ilişkilerinden, gerek ticari alanda gerek dostlukların pekiştirilmesi anlamında verdikleri üstün gayretli hizmetleri için kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

TÜRKİYE’Yİ DOYURAN İL BALIKESİR

Balıkesir’in tarım, sanayi, turizm alanında potansiyeli olan bir kent olduğunu tekrarlayan Vali Yazıcı, “İlimiz, verimli toprakları, tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri yönünden zengin bir yapıya sahiptir. Bu il kalıcı ya da geçici olarak gelen herkese kucak açmıştır. Gelenleri en büyük zenginlik unsuru olarak görmüştür. Yemyeşil doğası, ‘Türkiye’yi Doyuran İl’ misafirlerine hoş geldin demesini bilir. Emin olunuz ki, ilimizin her yerinde Balıkesir insanının sıcaklığını hissedeceksiniz” diye konuştu.

‘’TÜRKİYE İÇİN AVUSTRALYA’DA ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİM’’

Avustralyan Konsolos Dylan Walsh ise Vali Ersin Yazıcı’ya kendisine her zaman sıcak ilgi ve konukseverlik gösterdiğini belirterek teşekkür etti. Türkiye’de görev süresinin dolduğunu ve önümüzdeki günlerde ülkesine döneceğini söyleyen Konsolos Walsh, “Türkiye, Balıkesir, Marmara ve Ege Bölgesi’ni hiçbir zaman unutamam. Hayatımın en güzel günleri buralarda geçti. Avustralya’dan bölgeye gelen turistler de yöre halkının sıcaklığından oldukça memnun. Görev sürem dolsa da Avustralya ve Türkiye arasındaki kültürel ve ekonomik ilişkiler için Avustralya’da çalışmaya devam edeceğim” dedi. Görüşmenin ardından Avustralya Çanakkale Konsolosu Dylan Walsh Vali Yazıcı’ya ziyaretin anısına kitap hediye etti. Konsolos ve beraberindekiler daha sonra Balıkesir’den ayrıldı.