Körfez bölgesindeki Edremit, Havran ve Burhaniye ile İvrindi ilçelerinde yaşayan vatandaşlar önümüzdeki yıl doğalgaz kullanmaya başlayacak.
AKSA Doğalgaz’ın Balıkesir’deki yatırımları arasında yer alan ve çalışmalarına geçen yıl start verilen doğalgaz çalışmaları tam gaz devam ediyor. Kepsut ve Bigadiç tamamlanan alt yapı çalışmalarının ardından doğalgazı bu kış kullanmaya başladı. Öte yandan İvrindi, Havran, Edremit ve Burhaniye ilçelerinde ise bu yıl başlayan doğalgaz alt yapı çalışmaları devam ediyor.
İVRİNDİ’YE TEST AMAÇLI DOĞALGAZ VERİLDİ
Bu ilçelerde döşenen 2 km. uzunluğundaki doğalgaz boru hatlarına test amacıyla doğalgaz basılıyor. AKSA Balıkesir Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Bölge Müdürlüğünce yürütülen çalışmalar kapsamında geçtiğimiz hafta sonu İvrindi ilçesinde döşenen 2 kilometre uzunluğundaki doğalgaz hattına test amaçlı olarak doğalgaz verildi. Doğalgaz basımı esnasında İvrindi İtfaiye Grup Amirliği ekipleri tarafından güvenlik önlemi amacıyla Aksa Doğalgaz ekiplerinin çalışmalarına refakat edildi.

AKSA Doğalgaz Balıkesir Dağıtım A.Ş.Bölge Müdürü Ferhat Öztürk, 2018 yılı içinde başlanan çalışmalar kapsamında bu sene Kepsut ve Bigadiç ilçelerinde çalışmaların tamamlanarak abonelere doğalgaz verildiğini, ilçelerde doğalgaz kullanımının tam kapasite olarak faaliyete geçtiğini kaydetti. Bölge Müdürü Öztürk, Körfez bölgesinde ise Edremit, Havran ve Burhaniye ile beri tarafta İvrindi olmak üzere bu dört ilçede ise doğalgaz hatlarının döşenmeye başladığını, dört ilçede de ikişer km. uzunluğunda hat döşendiğini, bu hatlara zaman zaman doğalgaz basılarak gerekli kontrollerin yapıldığını bildirdi. Sembol Medya’ya konuşan Ferhat Öztürk, “Geçtiğimiz günlerde İvrindi ilçemizdeki 2 kilometrelik doğalgaz hattımıza test amacıyla doğalgaz basıldı. Bu rutin bir çalışmadır. Doğalgaz borularının boş kalmaması gerekiyor. Bu şekilde hatların güvenliğini kontrol altında tutmuş oluyoruz. Herhangi bir kaçak vb. gibi durumların olmaması için yaptığımız güvenlik çalışmalarımız sırasında itfaiyeden de olası bir aksilikte müdahale edilmesi amacıyla önlem için ekip istiyoruz. Çalışmalarımız aksamadan başarılı bir şekilde devam ediyor. İvrindi ile beraber Edremit, Havran ve Burhaniye ilçelerimizde doğalgaz kullanımı önümüzdeki yıl mümkün olacaktır. Yatırım planımız ve çalışmalarımız bu şekilde sürüyor” şeklinde konuştu.

İvrindi’deki doğalgaz test çalışmaları herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan başarılı bir şekilde tamamlandı.  Vatandaşlar ise şimdiden doğalgaz kullanacak olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyor.