Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

KUVA-Yİ MİLLİYE 105. YAŞINDA!

Valilik, Büyükşehir Belediyesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün iş birliğinde düzenlenen Kuva-yi Milliye’nin 105.yıldönümü kapsamında yürüyüş yapıldı. Anafartalar, Kızılay, Milli Kuvvetler Caddesi üzerinden devam eden yürüyüş Balıkesir’de Kuva-yi Milliye ateşinin yakıldığı Alaca Mescit’te son buldu

Valilik, Büyükşehir Belediyesi ile

Vali Yardımcısı Mustafa İlhan. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, AK Parti İl Başkanı Mehmet Aydemir, bürokratlar, gaziler ve vatandaşlar yer aldığı yürüyüş Balıkesir’de Kuva-yi Milliye ateşinin yakıldığı yer olan Alaca Mescit’te son buldu. Alaca Mescit’teki programda konuşan Vali Yardımcısı Mustafa İlhan, “Kuvayi Milliye ateşinin fitilinin yakıldığı 105.yıldönümü. Ne mutlu ki Kuva-yi Milliye Ateşi bu şehirde yandı. Ve bu ateş bütün Anadolu’ya yayıldı. Yaşlısıyla, genciyle, çocuğuyla hepsi bu kutlu mücadeleyi yürüttüler ve bize güzel bir vatan hediye ettiler. Onlara rahmetli, minnetle yad ediyoruz. Bugün burada onların torunlarıyla yaşlısıyla genciyle kadınıyla, kızıyla çocuğuyla her meslekten grubuyla Kuva-yi Milliye’yi yad ediyoruz. Bunun idrakinde olmayı Balıkesir hemşerilerimizin bunun farkında olmasının mutluluğunu ve gururunu birlikte yaşıyoruz” dedi.

Balıkesir’e İstiklal Madalyası getirilmesi adına çalışacaklarının sözünü veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın ise yaptığı konuşmasında şunlara değindi: “Bizler önce Kuva-yi Milliye’nin evlatları, torunları olduğumuzu unutmamız gerekiyor. 15 Mayıs’ta İzmir işgal ediliyor, 16 Mayıs’ta yiğit Balıkesirliler Alaca Mescit’te milli mücadeleyi başlatıyor. O milli mücadeleyi başlatanların torunları olarak bu memleketimize hizmet ediyoruz. Çok büyük çalışmalar oldu. Ben de milletvekilliği döneminde hep dile getirdim, İstiklal Madalyalı bir dedenin torunu olarak milli mücadeleyi başlatan, Alaca Mescit’te bu işe girişip bunu tüm Türkiye’ye yayan Balıkesirliler, İstiklal Madalyasını sonuna kadar hak ediyor. Bu mücadeleyi Büyükşehir Belediyemiz, tüm milletvekillerimiz, bakanlarımız ve Balıkesirli hemşerilerimle hep beraber vereceğiz. Hak ettiğimiz İstiklal Madalyası’nı yiğit Balıkesirlilere inşallah vereceğiz.  Bütün Balıkesirlilerin bunu beklediğini biliyoruz” dedi.