Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

MECLİS HARARETLİ BAŞLADI

Ahmet Akın’ın başkanlığında gerçekleştirilen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yeni dönemin il meclis toplantısına CHP ile AK Parti grubunun atışmaları damga vurdu. Bir önceki dönemde mecliste sık sık atışmalarıyla hafızalara kazınan CHP Grup Sözcüsü Ali Kemal Deveciler ile AK Parti Meclis Üyesi Yasin Sağay, ilk meclis toplantısında da atışmaktan geri durmadı

Ahmet Akın’ın başkanlığında gerçekleştirilen

2023 faaliyet raporunun oylanması sırasında AK Parti Meclis Üyesi Mehmet Birol Şahin raporun komisyona havale edilmesini talep edince CHP Grup Sözcüsü Ali Kemal Deveciler, “Faaliyet raporuyla ilgili en güzel kararı vatandaş vermiş. 9 olan belediye sayımızı 14’e çıkardık. Onların 10 olan belediye sayısı 4’e düşmüş. Meclis çoğunluğunu bize vermiş. Vatandaş faaliyet raporunu oylamış ve ret vermiş, bizim oyumuzda ret oldu” dedi.

BAHÇAVAN: “CANAN’IN GÖZÜNÜ SEVEYİM ÇIKIP 40 TANE ŞEY ÇIKARTIRDI

CHP’li Deveciler’in sözleri üzerine araya giren AK Partili Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, “Bu rapor AK Partili Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın 2023 yılının sonuna kadar olan faaliyetlerini yansıtıyor. Bu raporu biz eleştirmeyeceğiz. Geçtiğimiz 5 yıl mecliste olan Ali Kemal Deveciler çıkıp eleştirecek. Gözünü seveyim Canan’ın (geçtiğimiz dönem Büyükşehir Meclis Üyesi Canan Kırdar) faaliyet raporundan 40 tane şey çıkartırdı. Şu kadar bütçe açığı var demeyecek çıkacak kürsüye anlatacak. Hesap uzmanıyım diyor ya.”

BAHÇAVAN: “RAPORUN RETTİ DİYE BİR ŞEY SÖZ KONUSU OLAMAZ”

CHP’nin oylarıyla faaliyet raporu ret edilince Ramazan Bahçavan, faaliyet raporunun ancak meclis üyesi sayısının dörtte üçüyle ret edilebileceğini hatırlatıp “Faaliyet raporunun retti diye bir şey olmaz. Faaliyet raporunun ret edilmesi için üye tam sayısının dörtte üçünün ret etmesi lazım. Dörtte üçü de ret ettiği zaman bu ilgili kurumlara gider, ilgili kurumlarda da mevcut başkan düşer. Dörtte üç olmadığı için kabul edilmiş oldu” dedi.

SAĞAY: “SİZ İKTİDARA ALIŞKIN DEĞİLSİNİZ, DERSİNİZE ÇALIŞIN DA GELİN”

Konuyla ilgili söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Yasin Sağay, “Ret edilmiş diyemezsiniz orayı düzeltin. İktidara alışık değilsiniz, dersinize çalışın da gelin. Biz muhalefete çabuk ısındık ama siz iktidara alışamadınız. 10 yıllık belediye başkanlığı tecrübesi var ama ret edildi diyorsunuz Vallahi yaşlandınız (Ali Kemal Deveciler). Sen mi yönetiyorsun meclisi, Dursun Mirza mı meclisi yönetiyor. (Dursun Mirza’ya yönelik) başkanım siz yönetiyorsunuz, Ali Kemal Başkan yönetmiyor. Lütfen siz söyleyin.