Yerel seçim öncesinde merakla beklenen belediye meclis üyeleri listesi hem Cumhur İttifakı hem Millet İttifakı cephesinde hayal kırıklığına neden oldu.

AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı ile CHP ve İYİ Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı belediye meclis üyeleri listeleri ilçe seçim başkanlıklarına teslim edildi. Tüm kamuoyunun merakla beklediği listeler açıklandıktan sonra her iki ittifakın tabanında memnuniyetsizlik yarattı. AK Parti İl Başkanlığı’nda yapılan liste çalışmalarına il başkanları, milletvekilleri ve adayların müdahil olması krize neden oldu. Milletvekilinden, il başkanlarına, partili yöneticisinden, adayına kadar herkes kendine yakın isimleri listelerde güzel sıralamalara koymak için diretmesi sonucunda yaşanan kriz nedeniyle liste belirleme çalışmaları sabahın erken saatlerine kadar sürdü.  Zaman zaman tansiyonun yükseldiği ve karşılıklı restleşmelerin yaşandığı çalışmaların sonucunda ortaya çıkan Altıeylül ve Karesi belediye meclis üyesi tabandan geçer not alamadı.

CHP’LİLER ŞOKTA

Öte yandan CHP ile İYİ Parti arasındaki Millet İttifakı’nda da belediye meclis üyelikleri listesi beklentilere cevap vermedi. İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok’un CHP listelerine müdahil olması ve isim belirlemede ısrarcı davranması ittifak ortağının tepkisine neden oldu. Özellikle CHP tabanında; parti örgütleri tarafından pek tanınmayan isimlerin listelerin üst sıralarında yer alması sosyal medyada eleştirilere neden oldu. Ahmet Akın’ın Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığından geri çekilmesiyle ilk şokunu yaşayan CHP’liler partiye emek vermiş isimlerin listelerde yer verilmemesi ya da seçilemeyecek sıralara konulmasıyla ikinci şoku yaşadı.