Ayvalık Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nun minik öğrencileri, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda kendi cep harçlıklarıyla satın aldıkları oyuncakları ilçeye bağlı köy okullarındaki arkadaşlarına hediye etme geleneğini sürdürdü.
Ayvalık Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencileri, okulun İngilizce öğretmeni Yurdaer Altınöz’ün öncülüğünde gelenekselleştirdikleri örnek sosyal projelerini bu yılda yineleyerek, Ayvalık’a bağlı kırsal mahallelerden Çakmak’taki aynı adı taşıyan ortaokuldaki ana sınıfı öğrencilerine satın aldıkları oyuncakları teslim etti.
Okul müdürü Berhan Akça ve Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Kurtuluş da destekleriyle, oyuncakları Çakmak Ortaokulu Müdürü Necati Saray’ın da hazır bulunduğu sırada ana sınıfı öğrencilerine dağıtan Mehmet Akif Ersoylu öğrenciler büyüklerine duygulu anlar yaşattılar.
Yapılan sosyal proje ile ilgili muhabirimizin sorularını yanıtlayan öğretmen Yurdaer Altınöz yaptıkları çalışmaların geçici ve sıradan değil sürekli ve takipçilik gerektirmesinin kurum olmanın temelinde olduğunu savundu. İHA